Почетна » Шапић смењује легендарну рукометашицу која му је поклонила медаље

Шапић смењује легендарну рукометашицу која му је поклонила медаље

од Други Пишу
0 коментар

Градоначелник захтева да градска секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић оде с те функције.

Нови градоначелник Београда Александар Шапић озбиљно је прионуо на проветравање градских служби. Након што је издејствовао одлазак градске секретарке за социјалну политику Наташе Станисављевић, те градског секретара за културу Ивана Карла, који су у понедељак поднели оставке на своје функције, следећа на тапету могла би да буде градска секретарка за спорт и омладину Драгана Белојевић.

Разлог за њену смену, како Нова.рс сазнаје, лежи у поништавању градског конкурса за финансирање спортских клубова који је спроведен и завршен пре него што је Шапић постао градоначелник. Он се с резултатима тог конкурса не слаже и тражи да се новац, између осталог, преусмери за финансирање спортског центра „11. април“, у коме игра Шапићев ватерполо клуб Нови Београд.

Белојевићева је то одбила под изговором да је тај Шапићев захтев незаконит, што је и покренуло процедуру за њену смену, каже саговорник Нова.рс упућен у функционисање градске власти.

„Белојевић одбија да поднесе оставку и зато Шапић тражи од начелнице Градске управе Сандре Пантелић да промени Одлуку о градској управи и да практично укине Градски секретаријат за спорт и омладину“, каже наш извор, па наставља:

„Шапић од Пантелићеве тражи да на предстојећој седници Скупштине града у четвртак 18. августа (на којој се спрема „сеча“ директора јавних предузећа, о чему је Нова.рс писала – прим.аут.), оснује нови градски секретаријат – за спорт, омладинске послове и рекреацију грађана. На тај начин би се створили услови за смену Драгане Белојевић. Сандра Пантелић је то одбила уз образложење да су такви захтеви супротни закону. Ово је разјарило Шапића, који се одмах вратио с одмора у Барселони. Позвао је Пантелићку у свој кабинет и уз много вике и нервозе тражио и од ње да поднесе оставку. Оптужио ју је да ради за Горана Весића и да га комплетна градска администрација опструира“, објашњава саговорник Нова.рс из Градске управе.

Према његовим речима, Сандра Пантелић се истог дана иселила из Старог двора, где су и градоначелничке канцеларије Александра Шапића. Међутим, исељење из ових просторија не значи и оставку, јер је Пантелићева Шапићу јасно поручила да њу није изабрао он, већ СНС и да само странка може да јој наложи да се повуче. Према нашим сазнањима, Шапић ће на оставци Сандре Пантелић инсистирати и код Ане Брнабић, председнице Градског одбора СНС.

„Као својеврсну освету за ову непослушност Шапић је наложио својој заменици Весни Видовић да са седнице Градског одбора скине одлуку да се Пантелићки одобри коришћење годишњег одмора и да јој се не додели јубиларна награда која јој припада по колективном уговору“, каже на крају наш извор.

Сандра Пантелић није желела превише да улази у разлоге сукоба са Шапићем.

„Не могу да коментаришем тренутно. Нисам расположена да причам о овоме. Хвала вам на разумевању“, кратко нам је рекла градска функционерка.

Иначе, Драгана Белојевић, супруга некадашњег голмана Партизана Дарка Белојевића, под презименом Пешић осамдесетих година прошлог века била је проглашавана за најбољу рукометашицу света. Прославила је Раднички с Црвеног крста и донела нашој земљи прегршт медаља.

Уочи избора 2018. године Александар Вучић позвао ју је да стане на листу СНС за градске изборе, уз Зорана Радојичића, Ају Јунг, Горана Грбовића, Бранка Коцкицу, између осталих, како би се од грађана сакрило да је ту главни заправо Горан Весић, који је уосталом наредне четири године с позиције заменика градоначелника заправо неформално водио престоницу. После тих избора Белојевићева је постала градска секретарка за спорт.

Занимљиво је да је Драгана Белојевић две године раније, 2016., на изборима за скупштину општине Нови Београд, подржала Александра Шапића. У фебруару те године Шапић је организовао продају медаља за у то време још увек општинску фондацију „Буди хуман“. Једна од спортисткиња која се одазвала била је и Драгана Белојевић, која је Шапићевој фондацији донирала све своје медаље, како би исте биле продате у хуманитарне сврхе.

Драгана Белојевић у изјави за Нова.рс каже да је тренутно на боловању и да не жели у овом тренутку да даје изјаве овим поводом.

„Можемо се чути кад се опоравим, хвала вам на позиву“, било је све што нам је рекла Белојевић.

Александар Шапић, као што је више пута поновио у разним приликама, не даје изјаве за Нова.рс.

Војислав Милованчевић        Нова

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар