Почетна » СНС тражио да се поново преброје гласови на изборима

СНС тражио да се поново преброје гласови на изборима

од admin
0 коментар

Српска напредна странка (СНС) саопштила је данас да је правни тим те странке „због очигледних злоупотреба, одређених нејасноћа и нелогичности“ упутио званичан захтев надлежним институцијама да се поново преброје гласови грађана

Српска напредна странка (СНС) саопштила је данас да је правни тим те странке „због очигледних злоупотреба, одређених нејасноћа и нелогичности“ упутио званичан захтев надлежним институцијама да се поново преброје гласови грађана на изборима одржаним 24. априла.

У саопштењу СНС се наводи да је такав захтев поднет „због очигледних злоупотреба, одређених нејасноћа и нелогичности“, а у циљу заштите изборног процеса и слободне изборне воље грађана.

„Српска напредна странка упозоравала је и на дан избора и раније, да постоји основана сумња да су поједине политичке партије и групације свесно кршиле изборни процес, вршиле притисак на грађане и надлежне институције, служиле се незаконитим и недозвољеним радњама како би онемогућили грађане да изразе своју слободну вољу и основно демократско право да они бирају власт која ће их представљати“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да СНС „неће дозволити да било која политичка партија, на било који начин, крши изборну вољу грађана, која мора бити недвосмислена и ослобођена свих знакова злоупотребе и сумње, јер је то једини начин да Србија постане модерна демократска држава у којој су глас и воља грађана неприкосновени“.

ВУЧИЋ: И СНС ТРАЖИ УВИД У ИЗБОРНИ МАТЕРИЈАЛ

Премијер Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучич изјавио је раније данас да ће и напредњаци тражити увид у сав изборни материјал од Републичке изборне комисије (РИК).

Он је новинарима у Пожеги казао да су се током изборне ноћи дешавале неке помало чудне ствари и осврнуо се на долазак опозиције у РИК.

„Видим да је и СНС тражио увиду сав бирачки материјал, јер су се неке помало чудне ствари дешавале. Замислите да сам ја упао у неку комисију, и ођедном промењени резултати, све како су они хтели“, казао је Вучић.

Он је навео и да га не интересују приче како ће сад парламент изгледати и да ли ће личити на циркус, биоскоп или позориште.

„Људи гласају за будућности баш ме брига шта ће бити у парламенту. Нек бацају и скидају ципеле, патике нек раде шта хоће, ја ћу да наставим да радим“, истакао је премијер и додао да је кључно питање куда иде Србија.

На питање да ли је разочаран јер СНС није победила у београдским општинама Врачар и Стари град, Вучић се насмејао и захвалио на том питању, наводећи да су то ретке општине у којима СНС није победио.

„Врачар воли СНС, тамо су ишли сви заједно против нас да би имали три одсто више. У Војводини од 44 општине смо победили у 40. Победили смо у Суботици људи, па и Врачар нас воли и ту смо најјача странка“, казао је Вучић.

Он је додао и да је разочаран због те две београдске општине и да ће се борити следећи пут за сваки глас.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар