Почетна » Српски интернет БЕСНИ због нове Палмине акције „3.000 за господина“, а ево како је он објашњава

Српски интернет БЕСНИ због нове Палмине акције „3.000 за господина“, а ево како је он објашњава

од admin
0 коментар

Фотографије километарских редова грађана који чекају да им председник Скупштине града Јагодине уручи једнократну новчану помоћ дигле су велику прашину у јавности и већ неколико дана круже друштвеним мрежама уз разне коментаре. Док једни осуђују Палму, други критикују људе који по исти новац долазе, а трећи не виде ништа лоше у томе.

“Грађани пуне буџет и грађани морају да га троше”, одговор је председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме на критике које су се појавиле по друштвеним мрежама, након што је прошлог петка уручио једнократну помоћ својим суграђанима. Најопширнију осуду дао је Вук Јеремић путем свог Твитер налога.

“Јагодина, лето 2018. Тискање осиромашеног народа у реду за Палмину милостињу, која се намирује из њихових сопствених џепова. Сумрак достојанства у златном добу које изједају скакавци”, написао је Јеремић.

Palma sa svojim Jagodincima

Подсетимо, 3.000 динара по детету добили су родитељи са више деце, а болесни за лекове, стари и незапослени по 2.000 динара и препоруку да се јаве ради запослења у неку од фабрика у Јагодини. Након бујице осуда на друштвеним мрежама, Драган Марковић Палма каже за “Блиц” да је то почело од “Вука Јеремића, човека због којег су ти људи остали без посла”.

– Имате троје деце, која сада крећу у школу, а акција није у реду? Већ 14 година помажем људима, сада није у току изборна кампања. Ми смо једини град у којем одборници Скупштине и функционери не примају плате и дневнице, као ни чланови Извршног већа, управних одбора. Јагодина нема комуналну полицију. То је између осам и девет милиона евра уштеде у буџету и то је новац који ми дајемо народу – каже Марковић.

Пријему грађана одазвало се укупно 2.260 људи, а према речима Палме, од тога највише породица са децом, међу њима и родитеља са једним и оних са десеторо деце. Новчана помоћ пружена је и родитељима који имају дете које је ђак, као и породици са децом у којој је један од родитеља незапослен.

– Грађани пуне буџет и они морају да троше. Знате ли колики је џепарац потребан једном студенту који је отишао у Београд? Само за храну, а сада неко каже да је ова помоћ лоша. Незапослене упућујемо у фабрике у Јагодини које примају раднике. Чак 80 одсто оних који одраде почетни курс добије посао. Фабрике италијанских компанија попут “Аунде” удвостручиле су број запослених последњих година – додаје Марковћ.

Мирослава Бркић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар