Почетна » За сваког новинара пакет меса и торта

За сваког новинара пакет меса и торта

од admin
0 коментар

 

На столовима је било и послужено суво месо, пихтије, сир и краставци, а конобари су новинаре служили безалкохолним и алкохолним пићима. Са озвучења, које није било гласно да би могло да се разговара, смењивале су се Цецине и Ђанијеве песме.

Личило је на славу, рођендан, коктел ако хоћете, само не на конференцију за штампу у седишту политичке партије, што је, претпостављамо, и била Марковићева замисао.

Председник ЈС је госте дочекивао испред свог кабинета и у маниру домаћина питао новинаре да ли су пробали нешто и нудио их послужењем. Када је репортер Данаса стигао у седиште странке, у Марковићевом кабинету већ су седели Цеца и Ђани, ускоро је стигао и руски амбасадор Боцан-Харченко, а последњи је са сином дошао председник Народне скупштине и лидер СПС-а Ивица Дачић.

– Могао си овај догађај „онлајн“ да организујеш, рекао је Дачић свом коалиционом партнеру Марковићу када је догађај почео.

– „Онлајн“ да пробате месо? Јел видите шта ради председник на Скупштину Републику Србију – узвратио је Марковић. Он је замолио новинаре да не постављају политичка питања јер, како је казао, „данас причамо о исхрани“.

Марковић је пре свега поздравио, како је рекао, „његову сестру“ Светлану Цецу Ражнатовић и захвалио јој се што је дошла.

– Она је дошла данас да проба пихтије пошто долази код мене на славу и она само то једе; пихтије и сарму, као кад одем ја код ње на славу, једем пасуљ пребранац, много добар и пуњене паприке – рекао је Марковић. Потом је надугачко представио и остале госте на конференцији, да би најзад прешао на најављену тему: суво месо.

– Видите ово суво месо; ово суво месо је сушено у пушници породице Марковић. Пре неки дан сам видео у медијима да Бил Гејтс саветује целом свету да се једе вештачко месо које ће се производити у лабораторији, јер то је као најбоље месо. Ја позивам Била Гејтса да дође у Србију и да било ког домаћина он изабере, господина пољопривредног произвођача, и да проба шта је српско месо – поручио је Марковић.

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

А онда је представио своју рецептуру за припрему сувог меса.

– Ово је товљеник од 130 килограма, произведен у штали породице Марковић, на фарми. Усоли се месо, пет дана стоји усољено. После тога иде у пушницу, суши се између 12 и 15 сати и после 15 сати сушења видите како изгледа, прсте да поједете. Са моје десне стране, испред Ђанија и Цеце, стоје пихтије. Пихтије су старо српско јело, али захтевају мало више рада и труда – објашњавао је Марковић.

А зашто је на конференцију о сушењу меса позвао и госте? Марковић је навео да су они велики пријатељи Србије. Такође, он је констатовао да не живимо истим животом као 2019. и замолио окупљене да не гледају „неке програме где нам само причају о вакцинама, о корони“.

– Него да гледамо нешто што је добро. Тамо где пева Цеца, где пева Ђани. Кад видите Ивицу Дачића, њега стварно, не само да га слушате кад пева, него јутрос што је мој рођени био гост на Првој ТВ, значи ја нисам ни кафу попио слушајући шта он прича – рекао је Марковић.

Онда је кренуо да хвали Цецу и Ђанија, али је некако, на пола, ипак дошао до председника Александра Вучића.

– Да се вратим, када су у питању Цеца и Ђани, то су двоје естрадних уметника где стварно можемо да се поносимо са њима. Као што се поносимо са Нолетом Ђоковићем и Ивицом Дачићем, могу слободно да кажем и председником државе Ив… Александром Вучићем. Да направим грешку, да кажем Ивица Дачић и онда смо готови – рекао је Марковић.

Фото: ФоНет/Александар Барда

Он је затим закључио да су после лекара најугроженији новинари, зато што разговарају са свима и не знају да ли тај неко има вирус, а онда је обећао новинарима који планирају да уђу у брак да ће им на свадбу довести Ђанија.

– Ја вам сад обећавам, ви новинари који сте овде, вас првих троје, ко није ушао у брак, доводим вам Ђанија. Ја ћу да га стимулишем, не треба велике паре. А Цеца, моја сестра, она за незбринуте и неудате пева џабе, само да се деца рађају. Ал вас молим да то буду мушкарац и жена и жена и мушкарац. Не желимо да обилазимо свадбена весеља где су два мушкарца и каже родитељ један и родитељ два. Ја знам тато и мајко, а не знам шта то значи један и два – казао је Марковић.

Он је додао да је резервисао 1.100 кревета у Грчкој да крајем маја и почетком јуна води лекаре из целе Србије на море, те да и новинари који су били на конференцији, декретом организатора како је казао, имају право да иду.

Било је питања и за Ивицу Дачића. Упитан да ли је пробао месо, како му се допада и како иде уз српски шардоне, председник СПС-а је одговорио да не зна колико пута је пробао месо, али да је Марковићев патент да га за један дан осуши, те да мисли да је веома укусно. На поновљено питање да ли се слаже уз српски шардоне, Дачић је одговорио да није стручњак за ту област, те да је стручан за месо, али не и за вина.

На крају конференције за сваког новинара био је припремљен пакет са сувим месом и тортом.

Милош Д. Миљковић          Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар