Почетна » Вучић: Скинуо сам ознаку тајности у складу са законом, брине их шта још могу

Вучић: Скинуо сам ознаку тајности у складу са законом, брине их шта још могу

од admin
0 коментар

 „То сам урадио у складу са законом, са чланом 26, а има их више. Уосталом, не пада ми на памет да се било коме правдам. И да тих чланова нема, ја бих то урадио“, рекао је Вучић новинарима на Тргу Републике у Београду и подсетио да је он једини непосредно изабрани представник грађана, од којег нико није добио више гласова.

Вучић је рекао да га представници опозиције нападају што је на телевизији показивао документе са ознакама тајности „јер се плаше да би он могао да скине ту ознаку и на папирима који се тичу њих“.

„Они мене нападају јер брину шта бих још могао да изнесем у јавности о њима. Ја то нисам урадио. Ни посредно, дошаптавајући новинарима, никада. Урадио сам то само у свом случају да бих показао о каквим лажовима је реч“, рекао је он.

Он је рекао да је изненађен што нико после тог презентовања докумената није упитао како је могуће да су службе прислушкивала њега, већ се прича само о томе да је показивао документа са ознаком тајности.

Председник је негирао да српске службе прислушкују опозиционе лидере Драгана Ђиласа или Вука Јеремића и да они то тврде како би суштину приче скренули на другу страну.

Он је рекао да, док је био координатор служби безбедности, никада у новинама нису објављивани транскрипти „за разлику од времена владавине демократа када је на дневном нивоу 10-20 транскрипата било објављивано по разним новинама“.

„Говоре о урушавању институција они у чије време нема ниједне инстутиције која није била урушена – од војске до цркве, где су из БИА давали по новинама ко је педофил, а ко није. А о уништавању свих наших служби и о уништавању парламента да не говорим“, рекао је он.

Вучић је негирао тврдње лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља да је он својевремено купио опрему за прислушкивање како би слушао своје политичке противнике.

Вучић: Тадић би требало да се стиди својих речи

Вучић је негирао да се састајао са страним обавештајцима док је био у опозицији, већ су, како је рекао, у питању били „први секретари и заменици амбасадора“.

Вучић је коментаришући конференцију за новинаре бившег председника Србије Бориса Тадића рекао, да Тадић „треба да се стиди својих речи, с обзиром на то да се он са тим људима састајао много више“.

Казао је и да је Тадић „све то пратио из приватног прислушног центра који се налазио у Председништву“, да би потом био премештен „на један сплав“.

Вучић је оценио као „ноторну лаж“ то да је Србија претворила Српско-руски хуманитарни центар у Нишу у руску војну базу.

Он је коментаришући изјаву председнице Европског покрета Срба са Косова Раде Трајковић о томе казао да је „још једна од лажи Савеза за Србију“.

„Не разумем хситеричну кампању коју поједини лидери Савеза за Србију воде против Русије“, рекао је Вучић новинарима у Београду.

Упитан о изјави председнице Хрватске Колинде Грабар Китаровић да би радо ишла на концерт Марка Перковића – Томпсона поводом годишњице „Олује“, Вучић је казао да је за Хрватску то „радостан дан“, али „за нас је један од најтужнијих и ми ћемо га обележити како доликује“.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар