Почетна » Атлетичарка се извињавала јер је грб Црне Горе назвала кокошком, не стишава се бура: „Можете да ме осуђујете“

Атлетичарка се извињавала јер је грб Црне Горе назвала кокошком, не стишава се бура: „Можете да ме осуђујете“

од Други Пишу
0 коментар

Црногорска спортисткиња Марија Вуковић извинила се због изјаве којом је птицу са грба Црне Горе назвала „кокошком“.

Овај гаф је привукао много пажње, а Марија се нашла на удару јавности у својој земљи због непромишљених речи током снимања серијала „Играм своју игру“ на РТЦГ.

У тренутку када је упитана да нацрта маскоту Олимпијских игара у Паризу, она је грб на застави ЦГ назвала погрешно.

„Кокош, ова наша кокошка са заставе“, рекла је атлетичарка која је спортски до сада на најбољи начин представљала Црну Гору. Све то није било довољно да је поштеди критика, па је морала да се извини земљацима.

„Драги пријатељи, дубоко се извињавам због своје непромишљене изјаве током снимања серијала Играм своју игру. Намера ми није била да повредим ничије осећаје, нити да унизим грб земље којој са поносом припадам. Надам се да ћете опростити овај непромишљени тренутак због којег се дубоко кајем“, написала је Марија.

 

„Можете да ме осуђујете, због моје брзоплетости и оног што сам изговорила. На то имате свако право. И признајем да као спортиста имам већу одговорност према изговореној речи. Али, у једно будите сигурни – никада не бих ни помислила, а камоли намерно унизила грб и заставу своје земље. А Црна Гора јесте моја земља. Унижавајући њу, унизила бих и себе“, додала је атлетичарка.

Навела је и да ће наставити да пуног срца скаче за своју земљу како је до сада увек и радила. Једини циљ јој је, наводи даље, да представља Црну Гору на Олимпијским играма у Паризу и да све у земљи учини поносним.

Марија је претпрошле године у Минхену освојила сребро у скоку увис, а 2010. године је била светска јуниорска првакиња, док је на Европском првенству 2009. за јуниоре освојила сребро.

Foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Милош Љубисављевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар