Почетна » Још увек није пронађено решење за финансирање спортских клубова у Гроцкој

Још увек није пронађено решење за финансирање спортских клубова у Гроцкој

На вечерашњем састанку ништа ново

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Представници спортских клубова са територије ГО Гроцка и вечерас су одржали састанак са представницима ове локалне самоуправе, односно са председником Драганом Пантелићем и Већником Спасојем Живановићем.

Пре недељу дана, председник ГО Гроцка, Драган Пантелић обећао је спортистима да ће пронаћи новац за решење кризе у којој су се нашли због деловања појединаца из Спортског савеза општине Гроцка.

Пантелић је вечерас саопштио да је пронашао два милиона динара, односно да је то износ који може бити уплаћен клубовима као позајмица, док ће за остатак (око 14 милиона) пронаћи накнадно.

На вечерашњем састанку дошло је до расправе због именовања Комисије за доделу средстава. Нова комисија, на чијем је челу Већник Спасоје Живановић ће за пар дана одредити бодове које ће добити спортски клубови, међутим бодовање ће бити искључиво по Закону, односно правилнику, те ће бити „оштећени“ фудбалски клубови. Тачније, таквом прерасподелом новца, фудбалским клубовима следује доста мање новца од оног којег су претходних година добијали.

Подсетимо се, нерешавање нагомиланих проблема, допринело је до тога да спортски клубови у Гроцкој немају више начина да се регуларно финансирају, јер је Буџетска инспекција наложила да се изврши поврат новца који је, иначе, за већину клубова, могао да се оправда , да је секретар Живка Комленац радила по Закону о Спорту и финансирању клубова.

Опширније у видео прилогу:

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар