Почетна » Медији: Планирано да Музеј посвећен Ђоковићу буде у Београду на води

Медији: Планирано да Музеј посвећен Ђоковићу буде у Београду на води

од Други Пишу
0 коментар

Музеј посвећен олимпијском шампиону Новаку Ђоковићу требало би да буде у Београду на води, а очекује се да та идеја таком наредне недеље буде представљена и њему.

Како пишу Вечерње новости позивајући се на неименоване изворе, држава је његовој породици понудила локацију између улица Николаја Кравцова, Луке Ћеловића Требињца и Булевара Вудроа Вилсона и она се озбиљно разматра.

Тим музејом, наводи лист, Београд ће добити још једну атракцију којом ће појачати своју туристичку понуду и одужити се легендарном спортисти који је годинама славом проносио име Србије широм света.

Председник државе Александар Вучић је током недавног обиласка радова на изградњи Национално стадиона јавност обавестио о идеји да се подигне тај музеј.

„Вучић би да покупи и део Новакове славе“
Историчарка уметности Борка Божовић оценила је за „Данас“ да Вучићева најава о подизању музеја посвећеног Новаку Ђоковићу „служи само томе да би код гласача које сваке секунде хипнотише лажима и манипулацијама путем својих медија, сада покупио и део Новакове славе са Олимпијаде и да би се њему ‘улизао’“.

„Боље би му било да поради на институцијама које онолико животаре и пред распадом су, јер Ђоковић је својим успесима и победама сам себи већ направио највећи музеј и трофеј“, рекла је Божовић.

Додала је да Ђоковићев успех сигурно неће остати незабележен у нашој историји и да је лепо да имамо спортисту који је толико прославио Србију у свету.

„Али, ова власт са његовим победама и славом апсолутно нема ништа, а хоће да обмањује људе и да на сваки начин то изманипулише и искористи“, истакла је Божовић.

TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар