Почетна » Подрж’о ме Вучић, па ви видите шта ћете…

Подрж’о ме Вучић, па ви видите шта ћете…

од Други Пишу
0 коментар

Да ли подржавамо Драгана Стојковића Пиксија, селектора репрезентације Србије и тренутно „првог човека“ Фудбалског савеза Србије – да.

Да ли верујемо да Пикси може да промени ствари у српском фудбалу – да.

Да ли нас је Пикси до сада убедио да би требало да му верујемо – пааааа, и није баш.

Да ли ћемо му веровати у будућности – паааа, видећемо.

Не говоримо о његовој улози селектора, за сада му ту безрезервно верујемо, говоримо о његовој функцији „првог човека српског фудбала“. И сад ће многи рећи: „Ево, Шолакови следбеници, другосрбијанци, сумњају у нашег Пиксија“.

Да, сумњамо, упркос томе што нам „долазе важни мечеви у Лиги нација и што се спремамо за Мундијал“ (играмо са Шведском и Норвешком и боримо се за улазак у А групу Лиге, п.а.), јер ми нисмо бирали време када ће појединци из Фудбалског савеза Србије почети да муљају на изборима који су у току, и то радити у име ФСС и у име врха државе.

Нисмо ми одговорни што смо за два дана добили два дописа и једну „дојаву“.

Први допис је био Фудбалског клуба Црвена звезда да је Изборна скупштина Фудбалског савеза Београда заказана без њиховог знања, као и без знања Партизана, који кукавни не сме ни да се огласи.

На тој Скупштини издоминирао је Јован Шурбатовић, генерални секретар Фудбалског савеза Србије, који је поручио делегатима да само подигну зелени картон „за“, јер је све договорено с државним врхом.

Било би добро када би Јован и јавност обавестио ко то из државног врха кадрира у Фудбалском савезу Београда(?!). Ко то бира ко ће бити председник или генерални секретар било ког савеза. И да ли по статуту УЕФА и ФИФА држава сме да се меша у фудбал и његове изборе.

Није прошло много, кад ето новог „крадуцкања“ у српском фудбалу, и гле чуда опет неко спомиње Јована и његово позивање за „државни врх„.

После Црвене звезде огласио и председник Фудбалског савеза Пчињског округа Благоје Табаш, који у саопштењу жели да укаже на нерегуларности на изборима, које су опет повезане са „државним интересом“ и Јованом Шурбатовићем.

Он је изнео саопшетње, а ми преносимо део:

„У досадашњим изборима на територији ФСПО је заобиђено актуелно руководство нашег савеза. Под мотом ‘државног интереса’ оформљена је група људи који су себи за право дали да паралелно са званичним институцијама нашег савеза спроводе неке своје изборе. Неопростиво је, што су то радили уз тајну и скривену подршку људи из привременог органа ФС региона источне Србије и највиших органа ФСС односно генералног секретара Јована Шурбатовића. Они су противно свим законима и важећим прописима ФСС, одржавали скупштине од стране делегата који у тим тренуцима нису били легитимни, постављали и именовали људе који нису испуњавали услове из члана 36. Статута ФСПО, утицали на ток избора позивајући и претећи кандидатима за чланове скупштина и то од стране г. Горана Мазе Василијевића (не знамо у ком својству) и Дејана Ивановића, већника Града Врања, политичара и све под мотом, понављам ‘државног интереса’“, пише у саопштењу Благоја Табаша.

Искрено, ја можда не бих веровао Благоју Табашу (не познајем лично човека, п.а.) да нисам имао „ситуацију“ са секретаром Јованом.

Замислите ово, Јован Шурбатовић, генерални секретар ФС Србије, 2018. године на Светском првенству, док смо боравили у Светлогорску, бази репрезентације Србије, у камеру ми је рекао да су пред утакмицу са Швајцарском „запретили ФИФА да неће изаћи на терен ако Албанци из њиховог тима на копачкама буду имали грб Косова“. И онда кад је схватио, или му је неко сугерисао, да ФСС не може и не сме да прети ФИФА, рекао је својим сарадницима „да је новинар измислио изјаву“ (?!).

Замислите то!

А, постоји видео запис, који је објављен!

И у којем управо то каже!

И сада исти тај Јован Шурбатовић иде по Србији и уређује изборе јер има подршку „државног врха“ и сугерише да су његови предлози у „интересу државе“.

Следи потом објава Мирка Поледице, председника Синдиката професионалних фудбалера „Независност“, о утакмици Борац 1926 – Полет Љубић.

„Добио сам информацију да је послата порука ФСС да не сме да се истражује регуларност утакмице, због тога што су у све ово умешани и неки локални политичари. Тако да знате, утакмица је била регуларна“, написао је Поледица уз ироничан осмех, мада је пригодније било да се сви заједно исплачемо над овом објавом.

Ето, док се покривамо причом о томе како ћемо освојити Светско првенство у Катару, избори и ко зна шта још се намешта под плаштом „подршке државног врха“.

И да.

Још једна информација.

Нова.рс искрено се нада да ће Србија играти у финалу Светског првенства. Зато смо смештај букирали до финала. Али то нема везе с вашим „крадуцкањем“ на изборима.

И да, нисмо заборавили дојаву из СНС да Братислав Гашић, директор БИА, гура свог сина, не оног којег је гурао у Црвену звезду, већ оног другог, у органима ФСС. Ми се надамо да то није истина, али његови саборци тврде другачије.

С нестрпљењем чекамо епилог.

Жикица Бабовић       Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар