Почетна » Bulajić preti: Vrane će vam izjesti oči!

Bulajić preti: Vrane će vam izjesti oči!

од admin
0 коментар

Naime, kako „Alo!“ saznaje, Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je od Narodne skupštine da im hitno dostavi podatke o generalnoj sekretarki Svetislavi Bulajić, koju su prijavili zaposleni u parlamentu jer je, kako tvrde, od dolaska na funkciju, 6. juna 2016. godine, kao rukovodilac u većem broju slučajeva kršila zakone i druge propise i svojim ponašanjem nanela veliku štetu Narodnoj skupštini, a za sebe je, prema tvrdnjama u prijavama, pomoću funkcije nezakonito obezbedila novac.

– Potrebno je da Agenciji, u skladu sa odredbom člana 25 stav 2 Zakona o Agenciji, u roku od 15 dana od dana prijema ovog zahteva dostavite informacije i dokaze o tome da li su Svetislavi Bulajić ispalćivane naknade za prekovremeni rad i ukoliko jesu, ko ih je odobrio i ko je donosio odluke. Takođe je potrebno da dostavite informacije i dokaze o tome da li je imenovana odlazila na službena putovanja i ukoliko jeste, ko je donosio odluke u vezi sa istim i sa isplatama dnevnica – stoji u dopisu Agencije, u koji smo imali uvid.

Inače, kako smo nezvanično saznali, nakon teksta u kojem je dnevni list „Alo!” objavio da su zaposleni u Skupštini prijavili Bulajićevu za mobing i kršenje zakona, ona se, navodno, još gore obrušila na njih.

– Pretila je i klela. Skupštinom je se orila njena kletva: „Vrane će vam izjesti oči” – ispričao nam je naš izvor iz Skupštine.

Podsećanja radi, prošle nedelje smo objavili da su protiv Svetislave Bulajić zaposleni u toj instituciji podneli više prijava institucijama Srbije zbog navodnih zloupotreba službenog položaja, mobinga i drugih krivičnih radnji. Prijave protiv Bulajićeve podnete su Tužilaštvu za organizovani kriminal, Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, policijskoj stanici Stari grad, Agenciji za borbu protiv korupcije, Državnoj revizorskoj instituciji, Upravi za javne nabavke, Inspektoratu za rad Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Upravnom inspektoratu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Bulajićeva ćuti

Bulajićeva juče nije odgovarala na naše poruke i pozive kako bi potvrdila ili demantovala naša saznanja.

– Otkada je postala sekretar, zaposlila je veći broj lica bez konkursa, suprotno zakonu. Više puta je za zaposlenje određenih osoba tražila i primala novac za učinjene usluge. Ona je primala ljude koji ne ispunjavaju uslove za zaposlenje – stoji u jednoj prijavi u koju smo imali uvid.

U nastavku se navodi da je sekretarka Skupštine suprotno Zakonu o prekovremenom radu samoj sebi odobravala prekovremeni rad i samoj sebi propisivala isplate za taj prekovremeni rad.

Agencija će rešiti slučaj

Profesor FPN-a i bivši član Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković za „Alo!“ kaže da očekuje da će ovaj slučaj biti razrešen.

– Da li se zaista sve to dešava u Narodnoj skupštini, ja ne bih da sudim, ali ako se čitava grupa zaposlenih obratila svim institucijama, i ako je to ušlo u javnost, ja očekujem da će taj slučaj imati svoje razrešenje. Očekujem i da će ako je već Agencija pokrenula postupak institucije kojima se ona obratila poslati odgovore – komentariše on.

ALO! Izvor vesti

Можда ти се свиди

Оставите коментар