Почетна Друштво Хитна помоћ збринула три повређене особе у невремену, на ВМА њих више од 40

Хитна помоћ збринула три повређене особе у невремену, на ВМА њих више од 40

од Други Пишу
0 коментар

Докторка Ивана Стефановић из Хитне помоћи изјавила је за Н1 да је Хитна помоћ збринула три особе које су повређене у синоћном невремену, а у питању су лакше повреде. На ВМА другачија ситуација – тамо су примали пацијенте из целе Србије, а више од 40 их је повређено. Пет особа на ВМА са озбиљним повредама.

Стефановић наводи да је Хитна помоћ синоћ од 19 сати до поноћи имала 96 интервенција, од тога 17 на јавном месту. Само су три особе повређене у невремену, али су њихове повреде окарактерисане као лакше. Међу повређенима су пацијенткиња збринута у 20.13 у Белој Реци којој је лим пао на главу, као и мушкарац на чији аутомобил је око 21 сат пало дрво у Северном Булевару.

Пуковник проф. др Иван Марјановић, главни дежурни хирург ВМА, рекао је за РТС да је олујно невреме које је погодило Србију донело доста посла.

“На ВМА се јавио већи број грађана са повредама – преко 40, петоро је задржано на лечењу са озбиљним повредама“, казао је Марјановић.

Према његовим речима, из целе Србије су пацијенти довожени на ВМА.

“Из Шапца је пребачен пацијент који је пао са крова куће, са преломом карлице. Из Вршца, пацијент је пао и пукла му је слезина. Из целе Србије су довожени на ВМА где су збринути“, навео је Марјановић.

Сви су, напомиње, у стабилном стању. „Ниједан људски живот није изгубљен јуче у Србији, бар што се ВМА тиче“, истакао је др Марјановић.

Foto N1 (Julino brdo)

С.К., Д.П.   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар