Почетна ДруштвоИнтервју-репортажа Како је председник Гроцке љубио икону у Умчарима обећавајући асфалт који никако да стигне

Како је председник Гроцке љубио икону у Умчарима обећавајући асфалт који никако да стигне

Муке мештана насеља Река 12 у Умчарима

од Жељко Маторчевић
0 коментар

Данашњи председник ГО Гроцка, Драган Пантелић ући ће у историјске књиге као први председник који је давање обећања померио на виши ниво. Па тако, од данашњег председника Гроцке можете врло често чути да се куне у своје унучиће, као тачност изговореног или, као што је пример у Умчарима, да пољуби икону и обећа да ће асфалтирати пут.

Ови поступци председника Гроцке и не би били забрињавајући када би заиста причао истину или се држао датих обећања. Следећа прича нам стиже из насеља Река 12, тачније од породице Љиљане Топић Комосар којој обећани асфалт никако да стигне, а требао је још најкасније 2020. године.  И овај пут што данас постоји посут је од стране ГО Гроцка, али тек када је, према Љиљаниним речима, речено да мора да нађе сигурне гласове. Након што је обезбедила 70 гласова, општина Гроцка је обезбедила да се пут поспе, и у том тренутку је наступио председник Гроцке са својим обећањем.

  • Био је овде код нас, прекрстио се и пољубио икону Ђурђевдана. То је ваљда слава коју слави и он, и тада је обећао, тако пред иконом да ће се пут асфалтирати. Колико је одржао обећање, говори податак да претходна три дана нисмо могли да одемо ни по хлеб, јер нисмо могли из насеља  изаћи због поплава. Шта више, киша која је пала однела је у појединим деловима и оно што је претходно посуто, прича Љиљана за Жиг инфо.

Љиљана је мајка троје деце и живи са старим родитељима. Према њеним речима, било је ситуација када су јој и локални чланови СНС-а наплаћивали да им се поспе пут.

  • Зарић (локални члан СНС-а задужен за ово место) је раније као учинио услугу да ми се поспе пут, али је мени то наплаћивано 50 евра по камиону. И после каже како ми је учинио да ми се поспе пут. Оно што сам платила, изгледа да је Зарићева услуга, каже Љиљана.

Љиљана су први пут из ГО Гроцка обећали да ће се улица асфалтирати у периоду од 2019-2020. године. Обећања су стигла из предузећа „За развој ГО Гроцка“.

Писала је своје апеле Љиљана и председнику Вучићу. Након што јој је стигло обећање из Гроцке, стигло је обавештење и из кабинета председника Републике, Александра Вучића. Из Вучићевог кабинета су је обавестили да су њен допис проследили ГО Гроцка и да ће је исти обавестити о исходу.

Међутим, након више од три године од када је обећано да ће се ова улица асфалтирати, она изгледа овако:

Љиљаниној породици је потребно да се асфалтира пут у дужини око 1 км. Како истиче, мало је разочаравајуће да у 21. веку тражимо асфалтирање.

  • Ја знам да у овом насељу има пар кућа и да им нисмо гласовно исплативи. То може да буде једино објашњење за ову ситуацију. Због тога што нам није асфалтирана улица, Еко Гроцка нам не односи смеће, Хитна помоћ не може до нас и многе друге неприлике имамо. Да вам не причам на шта нам личе аутомобили. Тужно је то када им нешто треба, они одмах дођу. Знате, ја имам троје деце. Кад год треба да се неко дочека у ношњама, да се покаже наш фолклор, они дођу по њих и скупљају ко зна какве гласове. Па лично је председник Гроцке долазио по моју децу да сачекају амбасадора Русије, Чепурина у његовој приватној фирми. Кад им требаш, онда су мале маце, а данас ме не познају, каже Љиљана.

 

Љиљанин отац је само додао да је све ово што се ради срамота. Он је радио 30 година у Аустрији и зна шта значи уређена земља. Како је рекао, тамо се до једне куће удаљене и на десетине километра асфалтира пут, обезбеђује струја вода, гас, а овде морају све сами.

Ова породица наводи да ће се и даље борити за своја елементарна права и да више од њих не могу да очекују никакве гласове, тачније уцене како би добили асфалт. Чули су да је на последњој седници издвојено 120 милиона за асфалтирање путева, али исто тако знају да су обећања стигла од оног ко их је већ преварио, и то не само њих већ, како кажу, и председника Вучића.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар