Почетна » Нови оптимизам: Наредни протест „Зрењанин против насиља” одржаће се у петак, 7. јула, у 19х на кругу код језера у насељу Мала Америка.

Нови оптимизам: Наредни протест „Зрењанин против насиља” одржаће се у петак, 7. јула, у 19х на кругу код језера у насељу Мала Америка.

од Други Пишу
0 коментар

На протесту ће се грађанима обратити Сенка Јанков, суспендована професорка гимназије из Зрењанина.

Након што је 24. маја покренут дисциплински поступак у Зрењанинској гимназији против професорке социологије Сенке Јанков, њен случај је постао пример политички мотивисане одлуке о суспензији.

Јанков се 4. јула у присуству својих адвоката изјаснила да није одговорна за кршење радне дисциплине нити је политички деловала, када је у Гугл учионицу на свом налогу окачила плакат за грађански протест „Зрењанин против насиља“.

Зрењанинска професорка је суспендована након што је у Зрењанину одржан протест „Зрењанин против насиља“, где је професорка Сенка Јанков одржала говор. Суспензија је уследила јер је професорка социологије окачила плакат „Зрењанин против насиља“ у Гугл учионицу, на свом налогу.

Покрет Нови Оптимизам сматра да се ради о притиску на неистомишљенике власти, усмереном против оних који друштвеним ангажовањем слободно износе своје политичке ставове.

„Одлука против професорке Јанков је својеврсна освета због њеног ангажовања и учествовања на протестима против насиља, али и у бројним грађанским акцијама током којих се она залаже за подизање критичке свести код младих и у друштву уопште,” саопштио је Нови Оптимизам.

Истакнути грађани Зрењанина, Војводине и Србије, бројне организације цивилног друштва, политичке организације и медији пружили су подршку суспендованој професорки Јанков.

 

 

 

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар