Почетна » МАСЕРКЕ ОТВОРЕНО НУДЕ СЕКС ЗА 50 – 150 ЕВРА проституција у Србији као да је легализована

МАСЕРКЕ ОТВОРЕНО НУДЕ СЕКС ЗА 50 – 150 ЕВРА проституција у Србији као да је легализована

од admin
0 коментар

Мада званично забрањена, проституција у Србији практично је легализована судећи по огласима којима се несметано нуде сексуалне услуге.

„Опуштајућа масажа“, „релакс масажа целог тела“, „масажа телом о тело“… само су део понуда за масажу на интернету и у штампаним огласницима иза којих се нескривено нуди проституција. У то су се уверили и новинари „Блица“ након што су окренули неколико бројева постављених у поменутим огласима.

„Медена плавушица с бразилском гузом врши масажу. Вечерње уживање код мене“, један је од огласа чији смо број позвали (био је недоступан током дана, али се активирао после 17 часова). Ево како је звучао разговор:

Новинар: Ћао. Видео сам твој оглас у Хало огласима. Бразилска гуза? Која је цена масаже и шта укључује?

Женски глас: Радим све. Масажа укључује орално задовољавање, које кошта 40 евра. Ако хоћеш нешто више, мораш да за пола сата платиш 70 евра.

Новинар: Аха, добро. А где ћемо се наћи? Код тебе или код мене?

Женски глас: Долазиш ти код мене. Ту сам ја близу Арене.

Пошто је све пошло лако, покушавамо да видимо докле ће ићи. Новинар пита да ли може и другарица с њим да дође.

Женски глас: Први пут дођи сам да те упознам. То ми је јако важно, да видимо како ће ићи. Наредни пут можеш да је поведеш, што да не. Можемо да експериментишемо.

Након разговора са овом „масерком“, наставили смо редом да позивамо различите огласе за масажу. Лупамо рецке, више од 70 одсто огласа само је параван за проституцију (част изузецима, има их).

Мало који број био је доступан пре 17-18 часова, а девојке које су се јављале на телефон као из топа су говориле своју тарифу и шта све подразумева њихово „масирање“.

Иако је проституција у Србији забрањена и мада садржај ових огласа сам по себи говори да се понуда не односи само на масажу, они се несметано објављују.

Како објашњава Горан Милутинувић, координирајући тужилац дежурне службе, овакав вид проституције је тренутно највише заступљен, а полиција се бори против тога тако што полицајац, након позива који је претходно обавио, с проститутком оде у њен стан.

– Проституција се нуди на више интернет адреса, а крије се под маском „масаже, релакс масаже, масажа за галантну господу“ – објашњава Милутиновић.

Он додаје да проститутке пре него што приме у стан полицајца, који се претвара да је муштерија, врше двоструку проверу.

– Након разговора и заказивања „масаже“, она муштерији говори где да дође. Никада то није стан, већ неко место где са одређене удаљености она може да га процени – прича Милутиновић.

После тога, додаје он, проститутка се налази с муштеријом и прима га у стан.

– Чим дође, даје му пешкир и говори да се истушира. Он је проверава тако што је поново пита да ли ради нешто поред масаже и колико то кошта. Када му на та питања да одговоре, он вади значку и приводи је за проституцију – наводи Милутиновић.

Каже, овакав вид услуга углавном кошта између 50 и 150 евра, а казне за њих су новчане или затворске.

– Против лица која се проституишу подносе се прекршајне пријаве које се одмах процесуирају – наводи наш саговорник. Казне су или новчане у износу од 50.000 до 150.000 динара, или затворске од 30 до 60 дана – објашњава Милутиновић.

Међутим, нису само проститутке особе против којих се подноси пријава.

Примаоци сексуалних услуга, као и они који уступају просторије за обављање проституције, морају платити цех. Њима до сада није било суђено, међутим, и њима сада прете исте законске казне као и самим проституткама.

С друге стране, јавна гласила која објављују ове огласе у већини случајева не сносе никакву одговорност.

Иван Марковић, јавни тужилац Трећег основног тужилаштва, каже да се једино уколико се у тексту огласа јавно помене проституција може писати кривична пријава.

– Сам текст огласа написан је тако да нигде не пише директно и конкретно да је у питању проституција. Оно што се види јесте оглас за масажу на основу којег може само да се претпостави шта је ту још у питању – објашњава Марковић.

Додаје да за пуштање оваквих огласа у јавност може одговарати једино појединац који је надлежан за проверу и пуштање огласа, али да није било таквих случајева зато што у огласима нико није директно помињао проституцију.

С друге стране, Саша Сиљаноски, инспектор Одељења за јавни ред и мир, прича да је полиција пре неколико година поднела кривичну пријаву против власника гласила.

– Након кривичне пријаве против власника листа који је објавио оглас, власник није више оглашавао такву врсту понуда. Такође, против власника једног сајта поднета је пријава, након чега је целу рубрику „она тражи њега“ уклонио из садржаја.

Једна особа, више огласа

Како наводи инспектор Саша Сиљаноски, често се догађа да се иза више различитих огласа за масажу и бројева телефона у ствари крије једна особа.

– На пример: ако на сајту има 200 огласа за масажу иза којих се крије проституција, не можемо рећи да је у питању 200 различитих особа које се одају проституцији. Тај број је знатно мањи јер једна проститутка некад има више бројева – објашњава инспектор.

Комшије могу да пријаве

У сузбијању проституције можда би могла индиректно да помогне и акција пријављивања подстанара коју планира Пореска управа. Наиме, уколико заживи сајт на којем грађани треба да пријављују комшије које издају станове, а не плаћају порез, не треба сумњати да ће многи искористити ту могућност и да пријаве да се у становима у њиховом комшилуку одвија нелегална сексуална активност.

Бојана Богосав    Блиц

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар