Почетна » „Опиремо се Рио Тинту, не дамо Сајам за срамну кинту“: Крени-промени и Не дамо Јадар против рушења у Београду

„Опиремо се Рио Тинту, не дамо Сајам за срамну кинту“: Крени-промени и Не дамо Јадар против рушења у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Покрет Крени-промени и удружење Не дамо Јадар саопштили су да су данас, на отварању 15. Државног пчеларског сајма у Београду, развили транспарент са поруком против најављеног рушења Београдског сајма и делили летке посетиоцима.

На транспаренту је, како се наводи у саопштењу покрета Крени-промени, писало „Опиремо се Рио Тинту, не дамо Сајам за срамну кинту“.

Покрет је навео и да је посетиоцима делио летке с позивом да потпишу петицију против рушења Београдског сајма, коју је на платформи Крени-промени до сада потписало више од 20.000 грађана.

 

„Град се може развијати у ширини уз неопходно зеленило, инфраструктуру која обезбеђује нормалан живот и саобраћај, као и заштиту архитектонског идентитета“, наводи се у саопштењу.

Представници власти најавили су раније да ће комплекс Београдског сајма бити срушен у оквиру проширења Београда на води, а нови сајам бити изграђен у Сурчину, у оквиру специјализоване међународне изложбе „Експо 2027“.

Цео комплекс сајма до 2009. године имао је статус споменика културе, док је након тога статус задржала само Хала 1, за коју власт тврди да неће бити срушена.

Foto Kreni- promeni

ФоНет/Н1

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар