Почетна » Пореска инспекција затворила више угоститељских објеката и шатри на Сабору трубача

Пореска инспекција затворила више угоститељских објеката и шатри на Сабору трубача

од Други Пишу
0 коментар

Пореска инспекција затворила је више угоститељских локала и шатри у Гучи, на 62. Сабору трубача, због неиздавања фискалних рачуна, што је изазвало незадовољство угоститеља.

Они наводе да закуп шатре на Сабору трубача кошта 700.000 динара, а за комуналне трошкове воде и струје за три дана угоститељи морају да издвоје још 220.000 динара.

Према речима угоститеља чије су шатре затворене, трошкове сада не могу да надокнаде и биће на губитку.

Храна и пиће саставни су део саборске атмосфере. Ове године порција свадбарског купуса на Сабору у Гучи кошта и до 700 динара, док килограм јагњећег печења кошта од 3.000 до 3.900 динара, а прасећег од 2.500 до 3.400 динара.

Пљескавице су од 300 до 580 динара динара, домаћа кафа 210, а мало пиво од 250 до 310 динара.

Други дан Сабора трубача у Гучи почео је традиционалном трубачом будилицом, после које је одржано такмичење у народном вишебоју.

У току дана биће одржани коцерати београдског културно-уметничког друштава „Бранко Крсмановић“ и трубачких оркестара из Пољске и Италије.

У вечерњим сатима најављени су коцерти трубачких оркестара Бојана Крстића, Елвиса Бајрамовића, Драгана Павловића, Марка Трнавца, Дејана Лазаревића, Саше Крстића и Бојана Ристића.

Финално такмичење 17 трубачких оркестара заказано је у недељу, последњег дана Сабора трубача у Гучи.

Foto: Printscreen Tanjug/Video

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар