Почетна » Повратак пролећа на Сретење

Повратак пролећа на Сретење

од Други Пишу
0 коментар

Према најновијим метеоролошким прорачунима Марка Чубрила наредних дана биће релативно топло, а најтоплији дан биће петак.

Под доминацијом антициклона Чубрило најављује углавном суво и релативно топло време.

– Више облака и то посебно на северу и истоку региона у понедељак увече и у уторак пре подне и тада понегде тамо може бити врло слабе кише. Од среде до наредног викенда биће претежно сунчано и релативно топло – каже метеоролог.

До среде ће минимуми бити од -2 до +4, а максимуми од +4 до +9 степени Целзијуса. Од среде, уз ведре ноћи, минимуми од -6 до +1, али максимуми у порасту и у петак ће понегде бити и око +15 степени Целзијуса.

– За наредни викенд се прво у суботу очекује пролазно погоршање, падавине, јак северозападни ветар и мање захлађење. Снежна граница ће бити на око 800 метара надморске висине. У недељу ће бити углавном суво и прохладно али и даље релативно топло за овај део године. Максимуми за викенд од +4 до +7 степени Целзијуса – каже Чубрило.

Око 20. фебруара је могуће, још једно, пролазно погоршање и даље захлађење. Марко Чубрило је објавио да после 23. фебруара стоји јако компликоваа синоптика и за сада до око 27. фебруара нема сигнала за неко јаче захлађење, али је с обзиром на сложеност синоптике после 25. фебруара присутна велика несигурност у прорачунима модела, тако да је и даље самим крајем метеоролошке зиме и почетком метеоролошког пролећа могуће јаче захлађење.

Биљана Вучковић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар