Почетна » Рачун из гараже Клиничког центра Србије

Рачун из гараже Клиничког центра Србије

од Други Пишу
0 коментар

Нова гаража Клиничког центра Србије постоји већ годину и по дана и за то време постала је позната по својој скупоћи и огромним гужвама и колонама које се праве на изласку из гараже у Ресавској улици. У мору притужби најновију је изнео један корисник Твитера који је за нешто више од два сата чекања платио 400 динара.

„Има ли границе алавости ове власти и трунке саосећања према људима који у клинички не долазе из беса него од муке – а чека се сатима јер се здравствени систем распада све брже, јаче и боље“, написао је овај корисник на свом профилу, прилажући фотографије рачуна.

 

На овај твит надовезали су се и други корисници, а један од њих цитирао је министра финансија.

„Синиша Мали: „Наш здравствени систем је бољи од америчког“, гласио је коментар.

Цена једног сата за паркинг у овој гаражи је скоро тродупло скупља од зоне, која се наплаћује у свим околним улицама, у којима грађани, ако имају среће да нађу место, могу да оставе своје возило.

Трећина месечне зараде у гаражи

Паркинг место за први сат у гаражи кошта 100 динара, а сваки следећи започети сат 150, док је целодневна карта 850 динара.

За запослене који проводе осам до 12 сати (ако су на дежурству), на послу, у згради УКЦС, било би неопходно да плаћају дневну карту, што би их за месец дана коштало близу 20.000 динара, док је просечна плата медицинских сестара око 60.000 динара.

Трећину месечне зараде остављали би у гаражи.

Гаража без грађевинске дозволе

Гаража испред Клиничког центра Србије изграђена је противзаконито пре добијања грађевинске дозволе, показало јхе истраживање БИРН-а. Министарство здравља организовало је читав низ фиктивних радњи како би се створио привид јавног надметања за концесију, док је заправо у тренуцима када је истицао рок за пријаве заинтересованих, гаража до пола већ била изграђена. Министарство и даље, такође противзаконито, крије основне податке о концесији.

Foto:Ana Marković/Nova.rs/Shutterstock/Screenshot/Twitter/@NaQrcutenosam

Андрија Лазаревић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар