Почетна » НА БАЗЕН И У МЛАДЕНОВЦУ: Сезона купања на пливалишту у обновљеном СЦ “Љубомир Ивановић Геџа”

НА БАЗЕН И У МЛАДЕНОВЦУ: Сезона купања на пливалишту у обновљеном СЦ „Љубомир Ивановић Геџа“

од Други Пишу
0 коментар

СЕЗОНА купања на базенима Спортског центра „Љубомир Ивановић Геџа“ у Младеновцу званично је почела јуче.

Житељи овог дела престонице моћи ће предах од врућине током летњих месеци да пронађу на реновираном пливалишту које није радило претходних неколико година.

Градоначелник Београда Александар Шапић овим поводом јуче је обишао је обновљени базен СЦ „Љубомир Ивановић Геџа“ заједно са градским менаџером Мирославом Чучковићем и председником Општине Младеновац Владаном Глишићем и поручио да деца могу да се купају и користе бесплатну школу пливања, за коју се до сада пријавило дупло више деце него што је то било раније.

– Базен је сада сређен, али има ту још много ствари које би могле да се ураде, не само базен већ читав Спортски центар „Љубомир Ивановић Геџа“. Важно је да направимо пројекат, јер Младеновац заслужује да има озбиљан спортски центар – истакао је Шапић.

Он је додао да је било разговора и о проширивању парцеле, али и неком отвореном базену у будућности.

– Моја обавеза је да као градоначелник Београда и као неко ко се дуго бавио спортом ову област оставим у много бољем стању него што сам затекао. Желим да за неколико година Београд буде далеко опремљенији када су у питању базени, спортски центри, игралишта, као и да понуда спортских дешавања буде већа – рекао је градоначелник.

Први човек престонице истакао је да су спортским објектима неопходне субвенције локалних самоуправа јер тешко да могу сами да праве профит.

– Спорт и култура не могу да буду профитабилни. Ако хоћемо да водимо рачуна о свом народу и покољењима не може све да буде тржишно, а управо спорт и култура не могу да буду део тржишне економије. Улагаћемо у те области али нећемо очекивати да се сваки динар врати. Тачније, он се враћа кроз квалитетно одрастање и здравију децу и представља улагање у будућност – рекао је Шапић.

САРАДЊА

ПРЕДСЕДНИК Општине Младеновац Владан Глишић захвалио се градоначелнику на посети, а нарочито на подршци за реконструкцију ове спортске установе и за реализацију већ договорених пројеката између Града Београда и Општине Младеновац.

А. В. В.   Новости

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар

16 + one =