Почетна » Радници „Ласте“ запретили: Кренућемо аутобусима на Скупштину Београда

Радници „Ласте“ запретили: Кренућемо аутобусима на Скупштину Београда

од Други Пишу
0 коментар

Потпредседник независног синдиката радника „Ласте“, Драган Филиповић, најавио је да ће се, уколико им се неко не обрати, организовати и са најмање са 50 аутобуса кренути ка Скупштини Београда где ће потраживати своја права. Они су јутрос у 10 почели штрајк глађу, а како кажу, чекаће нечије обраћање „док их не изда стрпљење“.

Филиповић подсећа да им је речено да ће састанак са Градском управом бити организован у петак у 8 ујутру.

„Састанак јесте заказан, али се нама конкретно нико није обратио, већ менаџменту фирме. Полако добијамо подршку од грађана Младеновца, чекаћемо овде док нас не изда стрпљење, а онда ћемо се организовати и са 50 аутобуса кренути ка Скупштини да добијемо одговоре“, наводи Филиповић и додаје да за сада нису за опцију заустављања саобраћаја или било ког протеста те природе.

Подсећамо, заменик градоначелника Горан Весић рекао је јуче да је Град Београд поднео кривичну пријаву Другом основном јавном тужилаштву против одговорних у јавном предузећу „Ласта“, због тога што је, како тврди, овај аутобуски превозник пљачкао касу града пријављивајући да су возила ишла уговореном трасом, а била су на другој локацији, изнајмљена, у гаражи или на поправци., што је подстакло раднике да започну штрајк глађу.

“Наплата нашег рада пролази неколико филтера у граду. Нико није толико глуп да да новац онако без провере. Целом трасом од Младеновца до Београда валидатори региструју свако станично место. Једино тачно што је рекао јесте да се људи лоше возе, али то није због тога што не долази до полазака, него због преоптерећености аутобуса јер имамо јако мали број полазака на број путника који иде ка Београду, пошто сви радно способни људи сваки дан иду на посао у Београд, јер је Младеновац индустријски мртав град. Ради се о 16 до 18 хиљада путника на дневном нивоу”, рекао је један од запослених, Драган Филиповић.

Филиповић је истакао да ће данас тражити да се 30 полазака на линији 493 и 491 распореди због преоптерећености, пошто се аутобуси кваре и ломе, да ће изнети своје доказе, а позвали су и Весића да донесе и покаже своје, ако их има.

„Неће бити блокаде саобраћаја, само желимо да свако изнесе своје доказе, па да видимо ко је у праву. Ако погледамо број полазака из Обреновца, где има преко 200 полазака дневно на значајно мањи број путника, јасно је да је искључиви разлог за проблеме са којим се суочавамо лоша организација и недовољан број аутобиса који би задовољили потребе путника из Младеновца до Београда“, закључио је он.

Весић је раније рекао да је „Ласта“ 16. и 17. маја имала по више од 120 полазака мање него иначе, као и да је град утврдио да аутобуси који су, према тврдњама компаније, возили на територији Младеновца, у исто време били и у Аранђеловцу, Крагујевцу и другим локацијама.

Андрија Лазаревић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар