Почетна » Родитељи предлажу да директорка ОШ „Ђура Јакшић“ поднесе оставку због посете Кристијана Голубовића: „Скандалозно да један криминалац осуђени долази овде“

Родитељи предлажу да директорка ОШ „Ђура Јакшић“ поднесе оставку због посете Кристијана Голубовића: „Скандалозно да један криминалац осуђени долази овде“

од Други Пишу
0 коментар

Тачно у 18х у ОШ „Ђура Јакшић“ почео је састанак Савета родитеља, након што је у овој школи сниман спот групе „Црни Церак“ у ком је учествовао и осуђивани криминалац Кристијан Голубовић. Предлог родитеља да директорка да оставку поздрављен је апалаузом.

„Скандалозно, ужасно, фуј, шунд, бљак, да нам један криминалац осуђени, то што је ријалити уопште није важно, мислим то је тек катастрофа, али да један осуђени криминалац долази овде. Да ли су ту деца која иду у ову школу, то у опште није важно, он је у том споту представљен као неки професор и колико сам видео у паузама он њима објашњава како је избачен из школе – то по мени није нормално“, навео је за наш портал Бојан Ковачевић, један од родитеља.

Осим родитеља који су део Савета, испред школе су се окупили и други родитељи који изражавају незадовољство због свега што се догодило.

На самом почетку директорка школе рекла је да ју је током распуста глумица Срна Ланго позвала и замолила да јој уступи учионице.

Почетак састанка обележиле су тензије, након што је директорка негодовала због присуства медија, али и других родитеља који су гласно захтевали да се дају одговори ко је дозволио да се спот сними.

Иначе, Савет родитеља био је раније заказан, али да је овај догађај био додат као једна од тачака дневног реда.

Упркос изјави директорке школе која каже да није знала ко ће доћи у школу, један од родитеља одоговорност сваљује на директорку.

„Сазнао сам тако што је једна од мајки послала снимак. Јако сам се забринуо кад сам то видео. Ово је искључиво пропуст директора школа. Могла је да провери ко је Црни Церак у року од десет минута. Занима ме када ће директорка преузети одговорност“, рекао је за Нова.рс Никола Станковић, један од родитеља.

Подсетимо, родитељи, али и јавност остали су у потпуном шоку након што је јуче на друштвеним мрежама осванула информација да је Голубовић заједно с члановима хип-хоп групе „Црни Церак“ снимао спот у овој школи.

Убрзо су стигле осуде Голубовића, али и директорке школе Тамаре Јелић која је дозволила да се оваква представа изведе у једној васпитно-образовној установи, а реаговало је и Министарство просвете које је затражило од просветне инспекције да хитно изврши надзор у школи.

Нова.рс је овим поводом контактирала директорку Основне школе са Канаревог брда, Тамару Јелић, а она је одмах одговорила речима: „Ништа се није догодило“ и објаснила да им је уступила простор, те да су довели децу која су им била статисти у споту, а која се виде на снимцима које је објавио Голубовић.

Мајка четвртака који похађа основну школу „Ђура Јакшић“ рекла је за наш портал да се осећа осрамоћена јер је у питању школа њеног детета, али и што је њен син био узбуђен због посете бившег криминалца и додала да нико од родитеља који су у Савету није био обавештен да ће се у школи снимати спот, а камоли да ће доћи Кристијан Голубовић.

Огласило се и министарство просвете након сазнања за овај случај и затражило од просветне инспекције да хитно изврши надзор у ОШ „Ђура Јакшић“. Из министарства су осудили и „сваку злоупотребу школског простора, јер је школа место где се стичу знања и учи о друштвеним вредностима“.

Osnovna škola Đura Jakšić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Андрија Лазаревић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар