Почетна » Померен рок за одлучивање о докторату Малог

Померен рок за одлучивање о докторату Малог

од admin
0 коментар

 

Сада је извесно да Београдски универзитет до 4. новембра неће донети коначну одлуку о валидности доктората Синише Малог, како је то обећала ректорка студентима из удружења Један од пет милиона.

Иванка Поповић је за ЦИНС кратко изјавила да се поступак наставља при новим околностима и да је важно да БУ доведе процедуру до краја.

Иако је ФОН био у обавези да одлуку о томе да ли је докторат Малог плагијат или не достави до 26. октобра, то је учињено два дана касније.

Већина чланова Наставно-научног већа Факултета организационих наука (ФОН) изгласала је тада на седници одлуку да се министру финансија Синиши Малом изрекне јавна осуда због елемената неакадемског понашања у његовом докторату.

Према правилнику који је примењен, јавна осуда је најтежа мера коју је Наставно – научно веће ФОН-а могло да изрекне, а подразумева да је кандидат нарушио част универзитета.

Претходно је Етичка комисија ФОН-а у свом извештају предложила блажу меру – јавну опомену, пошто у његовој докторској дисертацији постоје елементи неакадемског понашања, писао је раније ЦИНС.

„Етичка комисија, имајући у виду постојање елемената неакадемског понашања у докторској дисертацији, предлаже да се Синиши Малом изрекне мера јавне опомене, сходно члану 16. Правилника о раду етичких комисија и Одбора за професионалну етику”, наводи се у извештају који је ЦИНС објавио.

У извештају је наведено и да Стручна комисија није доставила детаљну анализу примедби, које су наведене у жалбама упућеним Етичком одбору Универзитета у Београду, те да на тај начин није Етичкој комисији ФОН-а пружила довољно чињеница за оцену.

Ректорка Београдског универзитета (БУ) Иванка Поповић саопштила је недавно да „са пуном одговорношћу гарантује да има снаге да спроведе процедуру утврђивања валидности доктората Синише Малог без обзира на функцију коју обавља“.

 Инсајдер

Можда ти се свиди

Оставите коментар