Почетна » ЗЛФ: Немар и мала улагања у вртиће разлог пожара у вртићу у Земуну

ЗЛФ: Немар и мала улагања у вртиће разлог пожара у вртићу у Земуну

од Други Пишу
0 коментар

Јутрошњи пожар у вртићу у Земуну показује врхунски немар градске управе према одржавању кључне јавне инфраструктуре намењене васпитању и образовању деце.

До пожара је дошло због квара на електричним инсталацијама купатила Предшколске установе Симо Милошевић у Земуну, у објекту „Чворак“ који се налази у Батајници. Овај објекат је изграђен давне 1972. године, а додатно забрињавјуће је то што овај објекат још увек користи лож уље за загревање простор. Брзом реакцијом ватрогасаца, већа штета је спречена и у овом инциденту није било повређених.

„Град Београд мора да обезбеди добар градски, државни вртић сваком детету. Тај вртић деци мора да пружи простор за истраживање и учење, простор за раст и развој у здравој и подстицајној средини. То можемо урадити тако што ће, поред субвенционисања приватних вртића, град интензивно и озбиљно кренути да улаже у обнављање постојећих и изградњу нових државних вртића, који ће бити врхунског квалитета и доступни свим“, изјавио је Добрица Веселиновић, члан Привременог органа Града Београда.

Да би град изградио један вртић за око 200 деце, у просеку је потребно 1,5 милион евра. Када би васпитачицама и васпитачима плате биле повећане 20%, то би град коштало око 20 милиона евра. Нешто мало више од бесмислених ваучера за спортску опрему које је град делио прошле године, а који су грађане коштали 17 милиона евра.

Зелено-леви фронт / Не давимо Београд већ годинама скреће пажњу на катастрофалну политику града Београда када је у питању брига о деци. Вртићи морају бити безбедна места за сву децу, а да свако ко брине о нашој деци мора да ради у достојанственим и сигурним условима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар