Почетна » Винча: Промоција фестивала Регенерација Дунава

Винча: Промоција фестивала Регенерација Дунава

од admin
0 коментар

Удружење несврстаних уметника најављује нову музичку манифестацију у насељу Винча.
У суботу 6. јуна на летњој позорници Егзопростора, са почетком у 16 часова, одржаће се промотивна журка фестивала “Регенерација Дунава”, која ће окупити шест уметника из четири града Србије.

Публику очекују наступи хипхоп и реге извођача и незабораван провод поред реке све до вечерњих сати. На сцени ће се наћи познати београдски хипхоп диџеј DJ Doobie, земунски хипхоп састав Still Underground, док ће љубитеље реге музике разиграти Ital Vision из Београда, Natty Riddim и ДЈ Ру из Смедерева, као и Shubba Ranks из Новог Сада. Овај догађај у Егзопростору биће својеврсни увод за музички фестивал који ће се одржати у Бачком Моноштору, поред реке Дунав од 19. до 20. јуна. Током претходних годину дана у настајању АКЦ Егзопростора учествовали су млади уметници из целог региона, док се за наредни период припремају бројна нова гостовања.


Аутономни културни центар се налази у непосредној близини археолошког локалитета Бело брдо, на адреси, улица Николе Пашића 98, у насељу Винча. Могуће је доћи аутобусом, аутомобилом, бициклом или чамцем. Улаз на догађај је слободан све до 22 часа.

Ital Vision

Ital Vision соунд се до сада попео на бине бројних фестивала међу којима су Trenchtown, Етнофест, South Vibes, Exit и други. Са радом су почели пре десетак година, и до данас су сарађивали са уметницима као што су King Original, Heartical, Errol Bellot, Afrikan Simba, Zafayah, Dublinerz, NRG_D, Mistah Boogie, Irie Revolution. Промовишу друштвено ангажовани реггае звук уз препознатљив тоастинг.

DJ Doobie

DJ Doobie селектах ака DJ Magic hands важи за диџеја који врти најфинији црни звук са плоча. Један је од пионира домаће хипхоп сцене, важи за једног од најзначајнијих сцратцх мастера у Србији, а међу бројним извођачима са којима је сарађивао су Вуду Попај, Suid, Lider, Mlata, Coyote, Still Underground, Juice и многи други. За истинске љубитеље хипхоп звука, први пут у гостима у Егзопростору.

Still Underground

Still Underground је земунски хипхоп/хц састав који дужи низ година делује на домаћој ундергроунд сцени. Freeday, State One i Ema,, до сада су наступали широм Србије, раме уз раме са уметницима као што су DJ Doobie, Das Fx, Prtee Bee Gee, Luccano Hill Finger, DJ Seven и многи други. До сада су снимили неколико сјајних синглова, међу којима су “Рођени вођа”, “Get Down”, “Jump” и многе друге. Овог шестог јуна, очекујте само жестоко од Still Underground-а на сцени Егзопростора…

Shubba Ranks

Shubba Ranks ака Superstar selecta, родом из Новог Сада, на сцени је активан од давне 1999. године. До данас је наступио на фестивалима попут Trenchtown-a, Exit-a и Ритуал Фест-а. Shubba је пасионирани колекционар реге плоча, а неколико година радио је и као уредник реге емисије на радију. У Егзопростору пушта roots, rubadub и dancehall, и припрема публику за летњу сезону поред реке.

ДЈ Ру

Страхиња Пантић ака ДЈ Ру се већ неколико година бави диџејингом. Долази из Смедерева, и до сада је наступао на бројним догађајима широм Србије, уз извођаче као што су ЈJahmessenjah sound, Natty Riddim sound, Jah H и други. Ово ће му бити прво гостовање у Егзопростору. Посетиоце очекује посебно добра селекција реге музике.

Natty Riddim

Састав је током година има прилике да гостује широм региона на бројним фестивалима, од којих се истиче наступ на фестивалу Seasplash у Пули, 2014. године. Имали су сарадњу и са бројним домацим и страним реге уметницима, као што су igitron sound system, Hornsman Coyote, Jahmessenjah, Gigatron selecta, Butchaa messenjah и други. Недавно су наступли и на отварању АКЦ Егзопростор…

Можда ти се свиди

Оставите коментар