Почетна » Београд: И наставници се шверцују у градском превозу?!

Београд: И наставници се шверцују у градском превозу?!

од admin
0 коментар

Просветним радницима није уплаћена месечна „Бус плус“ карта за март. Надлежни стопирали наплату казни просветарима. Обавештени и контролори

БЕОГРАДСКИ просветни радници у понедељак и уторак су на посао морали да дођу шверцујући се у возилима јавног превоза. Наиме, новац намењен за уплату месечне „бус плус“ карте град Београд није уплатио.

Због непланиране ситуације, многи од наставника су уместо карте, контролорима показивали лична документа, да им ови упишу прекршајну пријаву.

Дејан Недић, председник Скупштине Друштва директора школа Србије, за „Новости“ је потврдио да су радници у просвети у понедељак били у непријатности, због тога што им није уплаћена „маркица“.

– Разговарао сам са градском секретарком Снежаном Ђурић, и упознао сам је са проблемом са којим се суочавају наставници – прича Недић. – Она је одмах реаговала. Обавестила је надлежне у Секретаријату за саобраћај и „Апексу“, те су они стопирали наплату казни за просветне раднике. Контролори су обавештени о овом проблему, те ће наредних дана уважавати новонасталу ситуацију са наставним кадром.

Према Недићевим речима, Снежана Ђурић изразила је жаљење што су просветни радници у понедељак ујутру доживели непријатности у јавном превозу. Она је обећала да ће град регулисати све казне које су написане наставницима.

– У допису који смо добили, градска секретарка обећала је ће се до среде нормализовати ситуација, и да ће новац за месечну карту „лећи“ на рачун – објашњава Недић.

М. Т. Ковачевић    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар