Почетна » Депонија у Винчи је велики еколошки проблем за град Београд

Депонија у Винчи је велики еколошки проблем за град Београд

од admin
0 коментар

Представник Лиге за орнитолошку акцију Зоран Карић изјавио је да је депонија у Винчи, на којој се хране многе птице, за Београд велики еколошки проблем који се мора решити у наредном периоду

Представник Лиге за орнитолошку акцију Зоран Карић изјавио је данас да је депонија у Винчи, на којој се хране многе птице, за Београд велики еколошки проблем који се мора решити у наредном периоду.

„Депонија у Винчи је велики еколошки проблем за Београд и Србију и мора се уредити у наредном периоду“, казао је Карић агенцији Бета.

Како је навео, расписивање тендера за уредјење те депоније је у току.

Карић је казао да је је неопходно спровести одредјена истраживања и анализе да би се утврдило да ли птице које се хране на депонији у Винчи преносе заразу.

Он је додао да се птице „лепо хране“ на депонији у Винчи, јер је велики проценат отпада који се у слива у депонију органског порекла.

„Било би добро када би град Београд ангажовао неке орнитолошке организације које би радиле мониторинг депоније“, додао је он.

Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа“ дневно прикупи и депонује око 1.500 тона смећа на депонију у Винчи, која се простире на 65 хектара и употребљава од 1977. године.

Бета/Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар