Почетна » АУТОБУСИ КАСНЕ, ГОРЕ ТРОЛЕ, ЉУДИ ПЕШАЧЕ Саобраћај у појединим деловима Београда на ивици КОЛАПСА

АУТОБУСИ КАСНЕ, ГОРЕ ТРОЛЕ, ЉУДИ ПЕШАЧЕ Саобраћај у појединим деловима Београда на ивици КОЛАПСА

од admin
0 коментар

Многи Београђани су овог преподнева каснили на посао, факултете, лекарске прегледе, а ђаци у школе, пошто је саобраћај у појединим деловима престонице на ивици колапса. И тако је од раних јутарњих сати, а с обзиром да метеоролози најављују падавине све до недеље, ова скоро ванредна ситуација потрајаће и у наредних минимум 48 сати.

– Од Филмског града до центра сам путовао два сата! И то тако што сам још део пута прешао пешке како би мало пожурио. Тотални је био колапс са километарским колонама од Филмског града преко Кошутњака, Улицом Благоја Паровића до Бановог брда и даље. Људи су излазили из аутобуса, пешачили стотине метара и онда опет улазили у возила која су се налазила испред – испричао је наш суграђанин Владимир С.  

Иако се снег више не задржава барем на оним главним саобраћајницама, којима пролази градски превоз, саобраћај је изузетно отежан. Аутобуси возе тотално без реда вожње, трамваји посебно у јутарњим сатима нису могли свуда да пролазе због завејаних шина, а поврх свега запалио се и тролејбус у Улици цара Николаја.  

– Свуда је тотални хаос, у многе улице уопште не можемо да приђемо. На другој страни слободан такси је скоро немогуће наћи. Аутобуси касне па сви у помоћ зову таксисте – кажу из једног београдског такси удружења.  

Срећом, за сада није било већих саобраћајних несрећа на ужој територији престонице, али је зато на Ибарској магистрали дошло до неколико судара, док се у близини Лазаревца, на путу ка РБ „Колубара“ преврнуо аутобус „Ласте“ са радницима. Прорадили трамваји, скраћене линије 302, 303 и 305 Градски превоз се полако нормализује, али само ако је судити по мањем броју скраћених линија. – У овом тренутку све линије градског превоза функционишу, с тим што постоје скраћења на линијама 302 до Гроцке, 303 до Заклопаче и 305 до Болеч кафане – рекли су за „Блиц“ у диспичарском центру ГСП-а.  

Додају и да је јутрос од 8 до 9 сати био прекид трамвајског саобраћаја у Немањиној, па возила на линијама 2, 7, 9, 11, 11Л и 12 нису саобраћала. – Од Блока 45 до Господарске механе, као и од Ташмајдана и Славије ка периферији, трамваји нису саобраћали због квара на једном од њих. Редовно стање враћено је у 9.03 тако да сада све линије на овој деоници саобраћају нормално – кажу у диспичарском центру. ГСП: Нисмо ми криви за линију 309 Autobus На примедбе многих суграђана који долазе из Калуђерице да су морали јутрос до Смедеревског пута да пешаче, јер се аутобус на линији 309 није спуштао у то насеље, директор ГСП „Београд“ Радиша Момчиловић је за Тањуг рекао „да тај потез не држи ГСП, већ приватници“. Касне и аутобуси „Ласте“ Слична ситуација је и у „Ласти“. – Возила која саобраћају магистралним путевима крећу се успорено, кашњења аутобуса на линијама су од 10 до 15 минута. Јутрос није било скраћених линија, али ће их током дана можда бити – кажу из „Ласте“. Марко Радоњић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар