Почетна » СТРУЈА, ИНФОСТАН, ПАРКИНГ Београђани за рачуне дугују милијарде динара

СТРУЈА, ИНФОСТАН, ПАРКИНГ Београђани за рачуне дугују милијарде динара

од admin
0 коментар

Чак 320.063 домаћинства има дугове за електричну енергију, укупан дуг износи 2,4 милијарде динара. ЈП „Инфостан“ Београђани дугују чак 17 милијарди.

Београђани дугују „Инфостану“ око 17 милијарди, а пре репрограма који је трајао до октобра дуговања грађана су износила и 20 милијарди динара.

– У акцији репрограма 18.343 корисника потписало је Уговор о признању дуга и плаћању на рате на износ од близу три милијарде динара – кажу у „Инфостану“.

Они додају да нешто мање од 10 одсто корисника не измирује своје рачуне за потрошене комуналне услуге на време.

– Део неплатиша не плаћа рачуне због егзистенцијалне угрожености, док други избегавају плаћање годинама. Велика дуговања су у бесправним деловима града где је цело насеље прикачено на један водомер. Када је реч о појединачним случајевима, највећи дужници живе у околним општинама где има највише градње и легализације објеката, али и елитним насељима – наводе у „Инфостану“.

Чак 320.063 домаћинства има дугове за електричну енергију, а дуг за домаћинства износи 2,4 милијарде динара, податак је Електропривреде Србије.

За паркирање Београђани дугују између 500 милиона и једне милијарде динара.

– Углавном је реч о нагомиланим дуговањима појединаца, и то у последњих пет до шест година, а у неким случајевима чак и до 10 година, док мали проценат корисника има један-два неплаћена налога. Дужници који нису измирили дуговања на време су утужени и те предмете су преузели судови – одговарају у Паркинг сервису.

Број дужника драстично је опао од када је уведен попуст од 50 одсто на цену дневне карте.

За грејање Београђани дугују више од 9,4 милијарде динара.

– Од тог износа утужена потраживања су 4,1 милијарду динара. Потраживања по основу нерефундираних, а одобрених субвенција за социјално угрожене категорије становништва износе 3,4 милијарде – одговарају у овом предузећу.

Марија Николић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар