Почетна » ВОЗАЧ ХЕРОЈ Увек ћу стати због трудница

ВОЗАЧ ХЕРОЈ Увек ћу стати због трудница

од admin
0 коментар

Видео сам да је жена с великим стомаком ушла у аутобус, а нико не устаје. Подигао сам ручну и одлучио да не кренем све док јој неко не уступи место.

Овако прича Драган Жулевић, возач ГСП-а са линије 31, који је јуче ујутро на Славији зауставио аутобус и није желео да крене док неко не устане да би трудница могла да седне. Драган је овим гестом одушевио Београђане.

– Стао сам на станицу на Славији, а ту је увек велика гужва и еуфорија. Таксисти су заузели пола станице, гужва, много путника улази у аутобус. Видео сам међу њима трудницу с великим стомаком. Ушла је, а нико није хтео да јој устане. Налактио сам се на волан, подигао ручну и одлучио да не кренем све док јој неко не уступи место – прича Драган и каже да је остао запањен кад је видео да сви окрећу главе.

Путницима није рекао ништа, само је стрпљиво чекао да схвате зашто не креће.
– Плашио сам се да некога не увредим. Срећом, нисам чекао дуго, можда мање од минут – каже Драган.Неколико путника схватило је о чему се ради.

Први пут возио кроз центар:

Драган Жулевић 10 година ради у ГСП, а јуче је први пут добио линију кроз центар града.
– Иначе возим аутобис 107 и јуче је требало да имам слободан дан. Али ипак сам морао на посао и баш сам рекао колегама да ми за промену дају неку линију кроз град. И ето, први дан вожње кроз центар и ово ми се деси – каже Жулевић с осмехом и додаје да је према трудницама пажљивији јер и сам има троје мале деце.
– Део путника је одмах почео да негодује, али су један господин са првог седишта до врата и један младић скочили. Она је села на место једног од њих и тек онда сам наставио вожњу – објашњава Драган.

У аутобусу се затекла и новинарка РТВ Б92 Сузана Трнинић и возачу честитала на гесту.

– Морала сам да му захвалим што је испао човек. Сви су се правили да не виде трудницу, млади са слушалицама у ушима окретали су главу… Свака му част – рекла је Трнинићева.

О Драгановом гесту брује и друштвене мреже. Док једни хвале његов гест, други пишу да би такво понашање требало да буде нормално за све, али сви се слажу да је Драган јуче био херој Београда.

Хумани возач, изненађен реакцијама због његовог геста, каже да би сваки његов колега урадио исто.

– То радим сваки дан. Треба увек бити хуман, а знам да би све моје колеге исто урадиле. Нас возаче бије лош глас, али ми увек помогнемо када је неко у невољи. Возимо аутобусе дуге 18 метара пуне путника. Људима је вожња у аутобусима свакодневица, уђу и изађу, а ми смо ту по цео дан. Доживљавамо свакакве ситуације – од напада до набацивања девојака. Више има овог првог – каже он.

Марија Косановић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар