Почетна » Пензионеру оболелом од мултипле склерозе плене стан?

Пензионеру оболелом од мултипле склерозе плене стан?

од admin
0 коментар

Тешке невоље бившег водника Ненада Врањанца. Од Војске добио бесповратни кредит како би се скућио

ЛЕСКОВАЦ – Старији водник Ненад Врањанац (32) оболео од мултипла склерозе, уз помоћ бесповратног кредита који је добио од Војске решио је своје стамбено питање, али сада због дугова према бившем послодавцу, страхује да ће завршити на улици. Због тешке и неизлечиве болести пензионисан је 2008.

Ненад је као корисник војне пензије без решеног стамбеног питања 2009. од надлежног фонда добио решење о надокнади дела трошкова за становање. Тада је са супругом и ћерком становао код таста у Нишу. Две године касније запослени у Фонду за социјално осигурање војних осигураника су констатовали да живи код рођака и да нема право на средства која је добијао. Уследио је захтев да врати 460.000 динара које није имао, због чега га је Војска тужила.

– Објашњено ми је да је грешку направио службеник приликом израде решења и да је она касније откривена – прича Ненад.

а би трајно решио питање стана искористио је право да од Војске Србије затражи беповратни кредит, али је тада потписао документ који је био пресудан доказ на суду.

– Да би ми дали кредит, тражили су да се обавежем да ћу вратити тих 460.000 динара. Морао сам да потпишем, јер је то био једини начин да породици обезбедим кров над главом – прича Ненад који је у међувремену остао сам, јер га је супруга са дететом напустила.

ОПСТАНАК  ЗАХВАЉУЈУЋИ помоћи комшија преживљава, јер његова примања не могу да подмире ни основне потребе. Половина пензије од 30.000 динара оде на алиментацију, а још пет хиљада на лекове без којих не може

И. МИТИЋ  Новости

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар