Почетна » Хаос на суђењу: Адвокат Кокановић ишчупао монитор

Хаос на суђењу: Адвокат Кокановић ишчупао монитор

од admin
0 коментар

 Дисциплински суд је сачинио службену белешку и упутио је Управном одбору АКБ, а о свему је обавештена и полиција која је изашла на лице места. Медији су раније писали да је Кокановић учествовао у тучи на једној ранијој седници скупштине АКБ, а пре данашњег инцидента, он је напао и дисциплинског тужиоца.

У АКБ наводе да се против Кокановића води десетак кривичних поступака због увреда колега, а Министарство правде је против њега поднело неколико кривичних пријава због наводних фалсификата службених исправа.

Коканович је један од главних организатора протеста, уз подршку појединих чланова Управног одбора АКБ, током којих траже да се повуче из процедуре Нацрт Закона о парничном поступку.

Они те протесте организују и поред тога што су представници Адвокатске коморе Србије почетком јуна месеца потписали са министарком правде Мајом Поповић споразум у вези са изменама Закона о парничном поступку, којим је предвиђено да се избришу спорне одредбе према којима се поднесак за који није плаћена судска такса сматра повученим.

Према претходном нацрту, грађани би аутоматски изгубили спор ако не би могли да плате судску таксу за тужбу коју подносе или ако не би могли да плате судску таксу за одговор на тужбу против њих. Договорено је и да ће састав Радне групе за израду тог закона бити допуњен представницима које предложи Адвокатска комора Србије, тако да представници адвокатуре чине 50 одсто чланова Радне групе.

Према писању Бете, Удружење судија и тужилаца Србије критиковало је постигнути споразум и позвало председницу Врховног касационог суда Јасмину Васовић да “моментално” повуче све судије из Радне групе.

Адвокатска комора Војводине (АКВ) је критиковала такав став Удружења судија и тужилаца Србије и навела да је судијама претходни нацрт одговарао јер би били растерећенији, пошто би се предмети аутоматски одбацивали или пресуђивали у случају неплаћања таксе. “Али, није суд ту суда ради, него грађана ради”, поручили су из АКВ.

Ана Лалић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар