Почетна » ДУГОВАЊА РТС-У: Партије у историји, рачуни неплаћени

ДУГОВАЊА РТС-У: Партије у историји, рачуни неплаћени

од admin
0 коментар

 НОВА изборна кампања је на прагу, а поједине странке још вуку дугове за рекламе и спотове из претходних избора. Неке, попут Уједињених региона Србије и ЈУЛ-а, одавно су отишле у политичку историју неплаћених рачуна

Како нам је речено у Радио-телевизији Србије, та медијска кућа, иако има правоснажне пресуде, није успела да наплати новац од странака Мирјане Марковић и Млађана Динкића.

– Један поступак против Либерално-демократске партије је добијен и стекли су се услови за покретање извршног поступка, а други је у току. Парнични поступак са Српском радикалном странком траје. Са Социјалистичком партијом Србије је закључено поравнање и по њему је СПС измирио дуг – речено је, за „Новости“, у пи-ар служби Јавног сервиса.

Према незваничним подацима, дуг ЈУЛ и УРС према РТС је око сто милиона динара, либерали нису платили 87, а радикали 15 милиона.

У овој медијској кући додају и да од 2015. године примењују правило да се све политичке кампање наплаћују унапред, пре емитовања, и да од тада немају ненаплаћена потраживања. Исто ће важити и за најављене спојене изборе за пролеће следеће године.

Немања Ненадић, из „Транспарентности Србија“, каже, за „Новости“, да медијима нико не гарантује да ће после избора од странака наплатити новац за огласе и рекламе које су им објављивали:

– Медији треба да уговоре услуге плаћањем унапред или да узму гаранцију коју могу да активирају ако се појави проблем у наплати. Битно је да се у том проблему према свим странкама једнако односе, а не да од једних траже наплату, док другима толеришу и прихватају одлагање.

Нанадић каже да се законски може боље уредити ова област ако се повећа увид јавности, па да се још током кампање зна у којој вредности су странке уговориле рекламе.

ДИНКИЋЕВИ У БЛОКАДИ 184 МИЛИОНА

СЛУЧАЈ УРС показао је да повериоци никада неће моћи да наплате дуговања од ове партије. Рачун им је, према подацима НБС, у блокади због дуга од чак 184,1 милион динара. Странка нема имовину, па самим тим ни могућности да се на тај начин наплате потраживања.

С. С. Р. – С. Ј. М.  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар