Почетна » Вучић: Ако буде изненађења, одбићу сусрет са Трампом

Вучић: Ако буде изненађења, одбићу сусрет са Трампом

од admin
0 коментар

 “Да сви људи у Србији знају – једина тема у Америци ће бити међусобно признање. У Европи ће то на крају бити, а до тад ће се говорити о нормализацији односа. Ко год вам каже другачије, он купује време, лаже свој народ и обмањује људе”, рекао је Вучић, напомињући да ће састанак у Вашингтону бити 3. септембра, те да ће се састанак на највишем нивоу, где је најављен и долазак Доналда Трампа, одржати дан касније, под условом да америчка страна буде задовољна првом рундом разговора.

“Од њих све зависи. Ми смо добили званичну агенду и у њој је једна тачка која је за нас била проблематична и коју нисмо могли да прихватимо. Нисам сигуран да ће то на томе да се зауставе. Нажалост, мој политички ‘нос’ неретко је добро осећао различите врсте могућих изненађење и замки”, навео је председник Србије.

Одбићу сусрет са Трампом, ако буде изненађења

Говорећи о поменутим изненађењима и “замакама”, Вучић је навео да, уколико он буде у праву, могло би доћи и до сусрета са Трампом.

“Пошто мислим да знам шта може да буде садржај тог изненађења, то осећам, али немам податке, пре ће бити да ћу то да одбијем, па до тог сусрета неће доћи”, навео је Вучић.

Он је приметио како је интересантно да странци са превеликим жаром говоре о теми Косова, јер за њих, како каже Вучић, ништа друго није тема, те да Србима ништа неће да дају.

“Они кажу: ‘Србима ћемо да дамо европску перспективу и кредите’. Хвала, кредити нам нису потребни, а паре да нам поклањају, нит су спремни, нити хоће. Ни једни, ни други”, навео је Вучић, додајући да у Србији никада нико није реално анализирао ситуацију на Косову.

“Постоји једна ствар код нас Срба, а то је да ми никада нисмо стварно анализирали каква је ситуација са којом се ми суочавамо и каква је ситуација стварно на Косову.

“Ми се правимо да се ништа није догодило, а сад морамо да платимо огромну цену пораза и ужасних политичких потеза у прошлости. Ко год вам каже да је нећемо платити, обмањује народ”, нагласио је Вучић.

Он је рекао да је за Србију увек повољније кад њени представници разговарају са људима из Трампове администрације у односу на представнике других администрација.

“А довољно је било да чујете Лајчака и да схватите какав је тип разговора у Бриселу, то је – ‘завршите све друго, а онда ћемо изаћи са папиром, на овај или она начин, за признање независности Косова”, рекао је Вучић.

“Биће веће пензије, никад мање незапослених”

Вучић је поручио да никада мање незапослених није било у историји Србије, најављујући да ће најстарији део становништва добити повећање пензија.

“Први пут ћемо бити на нивоу изнад европског просека по стопи незапослености. У понедељак очекујемо да падне испод 7,5 одсто за други квартал”, навео је први човек државе.

Према његовим речима, без обзира на проблеме са коронавирусом, држава добро стоји.

“Пензионерима, не само да ћемо очувати редовне пензије, већ ће они имати и повећање пензија које неће бити безначајно”, поручио је Вучић.

Формирање владе неће бити лак процес

Председник Србије је нагласио да формирање нове владе неће бити лак процес, те да ће многи неће бити задовољни након тог процеса.

“Чека нас тежак политички период, формирање владе неће бити лак процес. Свакако да многи неће бити задовољни, ни унутар политичке странке коју водим, а камоли на свеукупном политичком нивоу. Влада ће бити формирана у складу са потребама у наредном периоду. Нама је потребно више реланости и рационалности, али и довољно храбрости”, закључио је Вучић.

Војислав Милованчевић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар