Почетна » ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ БИ РУШИО У СРЕД ДАНА САВАМАЛУ Да сам знао за акцију рекао би им “ ДАЈТЕ И МЕНИ ЈЕДАН БАГЕР“

ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ БИ РУШИО У СРЕД ДАНА САВАМАЛУ Да сам знао за акцију рекао би им “ ДАЈТЕ И МЕНИ ЈЕДАН БАГЕР“

од admin
0 коментар

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће се случајем рушења објеката у Савамали бавити када надлежни ограни буду „рекли своје“ и да је држава признала одговорност за тај догађај.

Он је новинарима у Суботици казао да му је савест мирна и да нема проблем са тим случајем, а да за грађане Србије постоје десетине и стотине важнијих тема од рушења у Херцеговачкој улици.

„Све тече својим током, када надлежни органи буду рекли своје ми ћемо тиме да се бавимо. Тамо нити је ко убијен, нити је ко везиван, као што су поједини медији писали. Немам проблем са тим. Све што сам имао да кажем рекао сам“, додао је Вучић.

Вучић је казао да је Србија као држава признала одговорност, без обзира који је то „ниво одоговорности“.

„Случајно нисам знао за ту акцију, а да јесам, рекао бих им: ‘Рушите у по бела дана, дајте и мени један багер да рушим!’ „, рекао је он.

Фото: А. Паунковић / РАС Србија Рушење у Савамали

Говорећи о извештају заштитника грађана Саше Јанковића о том случају, Вучић је казао да га није ни прочитао и да би свашта имао да каже о његовом раду, али да ипак неће рећи ништа.

„Нисам говорио о извештају, нисам га ни поменуо, ни прочитао, имао бих свашта да кажем о томе шта они раде претходних дана, али нећу рећи ни једну једину реч о томе“, додао је он.

Вучић је у среду на конференцији за новинаре рекао да врх градске власти стоји иза рушења у Савамали, али да верује да притом није било криминалних намера.

Објекти у Херцеговачкој улици у Београду порушени су багерима у ноћи између 24. и 25. априла. Људи који су имали фантомке на главама малтретирали су грађане који су се ту затекли, претресали их, одузимали им телефоне, везивали и затварали у шупу. Грађани су звали полицију, али она није реаговала већ их је упућивала на Комуналну полицију. У извештају заштитника грађана Саше Јанковића наводи се да је полицији из врха службе наређено да тако поступа.

 

(БЕТА)

Можда ти се свиди

Оставите коментар