Почетна » Активисти објавили снимак људи са списковима који проверавају поштанске сандучиће у Београду

Активисти објавили снимак људи са списковима који проверавају поштанске сандучиће у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Никола Ристић из организоване групе „Свиће“ објавио је снимак, на коме се, како наводи, виде како он тврди „активисти приликом пописивања где могу да пријаве фантомске бираче“ за поновљене београдске изборе. Такође, изнели су и податке ко су људи са снимка и тврде да се ради о члановима СНС-а.

Према његовим речима, испред зграде на Бановом брду синоћ су затечене две особе са списком.

„Пошто није било интерфона, већ се у зграду улазило на шифру, стајали су испред неких пет до десет минута. Када су схватили да сам у близини, сакрили су списак телом. Убрзо им је неко телефоном јавио шифру, јер су одмах након тога ушли у зграду. Потом су извадили списак и почели су да проверавају поштанске сандучиће и да узимају податке грађана из улаза“, испричао је Ристић за портал Н1.

 

Додаје да су их чекали испред зграде. „Када су схватили да смо још ту, морали су на крају да изађу“, наводи.

„Тада смо их упитали да ли су проверили све. Жена са списком је рекла да јесу – чланове. На питање – ‘чланове чега’, одговорила је – ‘наше чланове’“, рекао нам је Ристић, што се јасно види и на снимку.

Како је навео, наставили су да их прате „не са циљем да их спрече, већ да их посраме“.

„Све време смо гласно причали да су ово људи који пописују за СНС, питали да ли живите на својој адреси. Реакције грађана су биле јако занимљиве, а једна грађанка нам је рекла да зна јако добро ко су они, јер их препознаје са штанда СНС-а“, наводи Ристић.

Навео је да су их пратили до Пожешке улице, када је жена са списком ушла „у стаклену зграду“. Како тврди, имала је кључ за улаз, али на стаклу зграде нису била видљива обележја СНС-а.

Организована група „Свиће“ накнадно је објавила на Инстаграму ко су људи са снимка и објавили су да се ради о члану СНС из Руме и кандидаткињи за посланицу исте странке.

Foto Goran Srdanov/Nova.rs

С. К. Ж.   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар