Почетна » Вучић: Могуће кратко одлагање састанка у Вашингтону

Вучић: Могуће кратко одлагање састанка у Вашингтону

од admin
0 коментар

 „Чекам да видим о чему се ради, па ћу вас обавестити“, рекао је Вучић новинарима у Батајници где је посматрао вежбу на војном аеродрому.

Мада је најављено да ће састанак бити посвећен економским темама, Вучић је рекао новинарима да „не искључује изненађења“ и да не може гарантовати да неће бити покренута и политичка питања.

„Не знам да ли ће домаћину пасти на памет да, осим економских, предложи и друге теме. Волео бих да буду само економске, али изненађења не искључујем“, изјавио је Вучић.

Упитан о могућим притисцима на Београд, он је рекао да ће их увек бити, али „немојте да ми унапред бежимо и да се само надамо томе да се никада ништа не договори ни око чега“, јер би Србија тако ушла у „дефанзивну позицију“. Он је нагласио да „не мисли да ће бити лако и осећа велики терет“.

„Али могу да вам обећам да ћу да се борим за интересе Србије, а оно што неки маштају да ће тамо бити потписано признање Косова, та могућност не постоји ни под каквим условима“, рекао је Вучић.

Када је у питању случај градње пута код манастира Високи Дечани, Вучић је казао да ће ту тему „свакако“ отворити на састанку са представницима Приштине у Бриселу 7. септембра али да не зна да ли ће се о томе говорити и на предстојећем сусрету у Вашингтону.

„Ми можемо политичким и дипломатским средствима да се боримо за Дечане, Пећку патријаршију, Грачаницу, Бањску. Немам проблем да са било ким разговарам а ту тему ћу свакако отворити у Бриселу“, казао је председник Србије.

Додао је да је од Србије тражено да прихвати одређене ствари о чему ће како је најавио, обавестити јавност после предстојећих састанака са представницима Приштине.

Поводом документа који му је упутио представник Републике Српске у Председништву БИХ, у којем се, према наводима медија, помињу Косово и РС, Вучић је рекао да ће Милорада Додика и председницу Жељку Цвијановић позвати наредних дана у Београд.

„Нећу ја да говорим о документу, некао они о томе говоре. У писању документа нисам учествовао, прочитао сам га и још ћу два пута, да бих га боље проучио“, рекао је Вучић.

Он је рекао да је „много политичких компликација пред нама“, помињући и борбу против епидемије коронавируса.

Вучић: Нисам угрозио инвестиције Унитед групе

Коментаришући наводе Унитед Групе да крши Устав нападајући ту компанију и фаворизујући Телеком, Вучић је казао да „никада и ничим“ није угрозио инвестиције те групе.

„Оптужили су ме за ствари на које сам поносан а то је да штитим државну имовину. Срећан сам што не затварам и не уништавам државна предузећа и имовину већ се трудим да тамо где има државног удела то и заштитим а да ове друге не увредим и не онемогућим да слободно раде свој посао“, рекао је Вучић.

Додао је да ни за себе ни за СНС никада није узео „ни динара“ од Телекома за разлику од, како је навео, оних који данас воде хајку против те компаније.

Против сече на Кошутњаку

Упитан за иницијативу да потпише захтев за обуставу најављење градње стамбено-пословног комплекса у београдском Кошутњаку, Вучић је рекао да нема проблем са тим да се изјасни и каже да је против сече кошутњачке шуме.

„Немам резерве по том питању, али треба видети и шта су права потенцијалних инвеститора“, навео је председник Србије.

Одговарајући на питања новинара, Вучић је одацио као „злонамерне лажи“ наводе о учешћу припадника Војске Србије у немирима у Белорусији.

„То су пласирали неки политичари који су познати по томе да су увек против своје земље. У Белорусији је девет наших војника снајпериста који се припремају за учешће на Међународним војним играма. Само један од њих је ишао у продавницу да купи воће и то у пратњи белоруских војника и ту је усликан“, казао је Вучић.

Бета/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар