Почетна » Бакарец потпирује претње, оптужује Данас и Нову за „хибридни рат“ против Србије

Бакарец потпирује претње, оптужује Данас и Нову за „хибридни рат“ против Србије

од Други Пишу
0 коментар

Небојша Бакарец, посланик и функционер СНС, на почетку заседања Скупштине Србије оптужио је Данас и Нову да воде хибридни рат против Србије и Александра Вучића, да заговарају независност Косова, а да тамошње Србе проглашавају криминалцима, преноси Данас. Ти медији, како је рекао јасно се понашају као Куртијеви и пропагандисти лажне државе Косово, те је затражио од служби да испитају ко води хибридни рат против Србије, а све то у време када новинари Данаса добијају најстрашније претње да ће бити ликвидирани.

Током постављања питања, посланик СНС је затражио обавештење од безбедносних служби у вези хибридног рата против Србије.

„Недавно на свечаности, поводом 20 година од оснивања БИА министар Братислав Гашић, а тадашњи дирекрор БИА рекао је да су све израженије хибридне претње којима је наша земља посебно изложена и које су, како каже Гашић, најчешће инспирисане и осмишљене од стране страних центара моћи, уз саучествовање домаћих актера. Недавно је лансирана једна од кампања специјалногног хибридног рата упереног ротив Србије и председника Александра Вучића и ових дана се води хибридни рат у корист лажне државе Косово и фашисте Куртија. Специјани циљ је да се изврши притисак на Србију да призна лажну државу Косово и да уведе санкције Русији“, преноси Данас речи Небојше Бакареца.

Према његовим речима један од појавних облика овог рата је и заједничка кампања хрватских и „такозваних српских, а у ствари антиспсрпских медија у Србији“.

„Постоји један заједнички иментељ тих медија и у Хрватској и Србији, а то је да су у власништву тајкуна Шолака. Ових дана када су Срби на Косову суочени са Куртјевим терором када су се Срби на Косову дигли против Куртијевог фашизма, домаћи актери хибридног рата , медији и део опозиције пружају подршку Куртију и лажној држаи Косову и сатанизују Србе на Косову и Метохији, представљајући их као криминалце. Управо малопре су Нова и Данас лансирале вест која гласи: Рада Тарајковић – на северу Косова Радоичић убацио оружане банде“, навео је Бакарец и додао да ти медији приказују Србе као криминалце.

Бакарец је ишчитао и слдеће наслове:

„Курти: Покушај Београда да дијалог замени дестабилитацијом.

Курти: Покушај Србије да дестабилизује ситуацију на Косову неће успети
Османи: Повлачење представника Србије из институција има за циљ дестабилизацију Косва
Вучић шири страх од рата да скрене пажњу са огромних поскупљења
Вучић цепа државу и шири мржњу“

„Ти медији се јасно понашају као Куртијеви пропагандисти и пропагандисти лажне државе Косово. Сетимо се само срамних насловница медија у власништву Шолака у којима је председник Вучић сатанизован и приказиван као Адолф Хитлер или је приказиван као дете које треба послати у концлогор. Треба јасно рећи да редакције тих медија у Србији воде отворену антидржавну кампању. Уосталом о томе јасно говоре и наслови попут ‘Излив усташа у мозак Вучића и Ане Брнабић’, или ‘Вучић хтео да оргија по Јасеновцу’“, наставио је посланик напредњака.

Бакарец је упитао безбедносне службе и да ли су ти „домаћи актери претњи, које је помињао Гашић медији у власништву Шолака“.

„Да ли су ти актери претњи уредници и новинари тих медија и да ли су и поједине политичке странке које седе овде у Скупштини ту да реализују хибридни рат“, навео је Бакарец.

Подсетимо, на службену имејл адресу главног и одговорног уредника Данаса Драгољуба Петровића у недељу ујутру стигао је мејл са адресе тхреатенингаццоунт@протон.ме у којем се прети новинарима, уредницима и колумнистима Данаса „салвама метака“ због, како се наводи, уређивачке политике листа.

Данас, Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар