Почетна » Не давимо Београд: Осуда захтева за отказивање Еуропрајда 2022

Не давимо Београд: Осуда захтева за отказивање Еуропрајда 2022

од Други Пишу
0 коментар

Одборничка група Морамо оштро осуђује дискриминаторске потезе одборника Патриотског блока према организаторима Параде поноса и пружа подршку организаторима овог догађаја као и свима који се боре за права и достојанствени живот припадника ЛГБТQИА+ заједнице. Чврсто стојимо иза тога да борба за добар град, базирана на вредностима солидарности, слободе, љубави и једнакости, без којих нема истинске промене у нашем друштву.

Параде Поноса, у свету и код нас, представљају важан корак у борби за кључна политичка питања за ЛГБТQИА+ заједницу попут легализовања истополних партнерстава и регулисања питања здравствене заштите и наслеђивања у партнерским односима, као и спречавања свакодневног насиља и дискриминације са којим се један део наших суграђана суочава.

Захтев за отказивање Еуропрајда 2022. који су упутили одборници Двери и Покрета за обнову краљевине Србије (ПОКС) Скупштини Београда, показује неразумевање суштине људских права и користи неутемељене аргументе. Већа права и слободе наших ЛГБТ суграђана ни на који начин не угрожавају већинску популацију нити породице, и нејасно је откуда одборницима Патриотског блока податак о 97% грађана који се противе овом догађају. Поред тога забринутост о безбедносној ситуацији, одборника Патриотског блока додатно доприноси потенцијалном погоршању безбедносне ситуације јер продубљују поделе и додатно стигматизују ЛГБТQИА+ заједницу.

Одборничка група Морамо залаже се за политику која води рачуна о проблемима свих грађана као јединој која може стварати друштво у којем се сви људи осећају добро и у којем им је стало до других, јер нико није слободан, док сви нисмо слободни, стога подржавамо организацију ЕуроПрајда и изражавамо солидарност са нашим ЛГБТ суграђанима.

Можда ти се свиди

Оставите коментар