Почетна » „Не давимо Београд“ покренуо онлајн петицију против затварања станице Вуков споменик

„Не давимо Београд“ покренуо онлајн петицију против затварања станице Вуков споменик

од Други Пишу
0 коментар

Добрица Веселиновић, један од лидера покрета Не давимо Београд, обавестио је заинтересовану јавност да је овај покрет покренуо петицију за спречавање затварања железничке станице Вуков споменик на 500 дана.

Он је на свом Твитер налоги написао да је покренута онлајн петиција и позвао на потписивање, као и да је људи поделе на мрежама и позову своје пријатеље, колеге и комшије да је потпишу.

На питање да ли је икада ишта било од неке онлајн петиције, Веселиновић је одговорио да се од понедељка спремају нове акције.

 

До објављивања овог текста петицију је потписало 266 људи.

У петицији се наводи: „Ми, доле потписани грађани, захтевамо да се омогући несметано функционисање железничке станице Вуков споменик и да се не дозволи њено потпуно затварање на чак 500 дана због реконструкције покретних степеница! Захтевамо од предузећа Инфраструктура железнице да пронађе алтернативно решење и омогући да хиљаде грађана свакодневно користе ову страницу и током реконструкције степеница“.

Како се наводи, „БГ воз представља добру, одрживу алтернативу приватном аутомобилу, због веће поузданости и тачности, јер воз није зависан од саобраћајне мреже и не заглављује у градским гужвама. Поготову је он одлична везу Батајнице, Овче, Земуна, Новог Београда, као и Ресника, Лазаревца и Младеновца са центром Београда, факултетима и радним местима. Поделите ову петицију и позовите своје пријатеље, колеге, комшије и све оне који желе да Београд постане добар град за све, да је подрже.Сви потписници ове петиције биће обавештавани и позвани на акције за очување јавних и природних добара широм нашег града“.

Подсетимо, железничка станица Вуков споменик у Београду биће затворена од 9. маја због радова на замени великих тунелских ескалатора, а планирано је да радови трају 72 недеље.

Foto: BalkansCat / Shutterstock

Данас/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар