Почетна » Ботовање СНС-а на грочански начин

Ботовање СНС-а на грочански начин

од admin
0 коментар
dgi1

Такозвано ботовање, најчешће користи Српска напредна странка, као вид пропаганде. Добро је оранизован и важан је инструмент у кампањама, треба да промовише, уништи или исмеје одређену идеју, личност, са утиском да је у питању мишљење обичног грађанина.

Ботовање би требало да се користи искључиво против политичких противника, међутим ситуација у Гроцкој је потпуно другачија јер на Друштвеним мрежама СНС ботови нападају претежно своје конкуренте.

Наиме, након што је у марту прошле године смењен Драгољуб Симоновић, бивши председник ОО СНС-а у Гроцкој  и ГО Гроцка, којем се суди за паљење куће нашем новинару Милану Јовановићу, постављен је повереник овог одбора Милосав Миличковић- Миличко.

Миличковић убрзо поставља више координатора СНС-а за Гроцку, међутим све су то била позната имена која су компромитована учешћем у прекој подршци Симоновићу, У самом почетку, као координатори СНС-а у Гроцкој били су постављени : Стефан Дилберовић, Миленко Буквић, Ђорђе Јевтић и Владо Радовановић.

Након њиховог постављања у Гроцкој, уместо да се , колико толико, поправи стање у СНС -у Гроцка, стање се све више погоршавало. Дојучерашње десне руке Симоновића почели су између себе да се свађају, а нови уговори о раду су само ницали у Јавним предузећима Гроцке. Рођаци, пријатељи координатора добили су нова запослења са платама од око 100 000 динара. Како не може се управљати странком са више људи, већ је за то потребан само један, међусобна оптуживања и подметања разних афера између самих координатора су се повећавала, све у циљу да опстане само један који би управљао Општинским одбором.

У октобру месецу прошле године, Миличковић смењује, вероватно због тих афера, Владу Радовановића из Калуђерице и на његово место поставља Милана Марковића из истог места. Међутим, Марковић је на место координатора постављен , практично, од стране Миленка Буквића са којим је у добрим односима. Пре тога, Буквићев пријатељ Иван Евтов постаје директор водовода у Гроцкој.

Таман када је ситуација грочанског СНС-а почела да се кристализује и да тим координатора се коначно „ушемирао“ са радом, Миличковић уводи још једног координатора и повереника.

Наиме, недавно је на место још једног координатора постављен Дејан Влашковић из Калуђерице а на место повереника задуженог за омладину Невена Шарић из Гроцке. Обоје су чланови или симпатизери СНС-а од скоро па настанка странке, али нису толико компромитовани у раду са Драгољубом Симоновићем. Такође, њих двоје су неко коме, практично, и није потребно бављење политичким животом како би стицали новац, јер иза себе имају приватан посао.

Као такви, нормално је да буду сметња онима којима је политика једина зарада. Вероватно се због тога десио један феномен у Гроцкој, а то је чињеница да лажни профили протеклих дана ботују али не против политичких неистомишљеника већ против највише координатора Дејана Влашковића и повереника Невене Шарић.

Некадашње Симоновићеве узданице се својим коментарима упорно труде да Шарићку и Влашковића искомпромитију коментарима, фотографијама и снимцима који не подлежу чињеницу односно аргументима које остављају у виду коментара.

Разне оптужбе између тих лажних профила довели су до тога да се откривају и имена оних који стоји иза њих. Јер, ко ће боље знати ко стоји иза таквих профила него они који су их правили и они који су до јуче сарађивали.

Па је тако, други лажни профил у коментарима испод текстова о Шарићки и Влашковићу изнео податак да је један од профила Миленко Буквић, а исти тај који користи профил за којег се сумња да је Миленко Буквић да је други профил од „инспектора Танасијевића“ односно Владе Теофиловића.

dgi1

dgi2

Данашњи ботови, бар кад је Гроцка у питању, врло често не воде рачуна о томе како пласирају свој коментар и каква му је садржина. По оној старој Гебелсовој – „што више пута поновите, постаће истина“, овога пута напали су сопствене редове. Рат СНС ботова , једноставно се свео на компромитовање сопствених водећих људи ове странке у Гроцкој.

 

За Жиг инфо:

Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар