Почетна » Пронашли 20 нападача на Вучића

Пронашли 20 нападача на Вучића

од admin
0 коментар

Напредује истрага о нападу на српског премијера Александра Вучића током комеморације у Поточарима. Смењен тужилац Исмет Шушкић, који је до сада водио случај

ИМЕНА између 15 и 20 идентификованих особа које су сумњиче за напад на премијера Србије Александра Вучића 11. јула у Поточарима биће у наредним данима достављена Већу министара у Босни и Херцеговини – сазнају „Новости“.

Према нашим информацијама, о том потезу обавештене су и наше власти, а најављено је и да ће министар безбедности БиХ изаћи у јавност са конкретним мерама.

– Нападачи су припадници екстремистичке групе „Црни лабудови“ и борци бивше армије БиХ који су тесно повезани са Насером Орићем и радикалним крилом СДА, али и мало позната формација „Антидејтон“ – открили су „Новостима“ безбедоносни извори.

Министар полиције Србије Небојша Стефановић, у изјави за наш лист, сугерише да се не сме стати само на особама које су атаковале на премијера Вучића.

– Инсистирамо да се што пре обелодане имена нападача, али нам је од велике важности да се открију не само непосредни извршиоци него и идентитет инспиратора који се евентуално иза њих крију.

Како „Новости“ сазнају, док се чекају имена нападача, смењен је тужилац Исмет Шушкић, коме је у Тужилаштву БиХ поверена истрага о поточарском нападу. Тај посао сада води његов шеф, тужилац Божо Михајловић, који је на челу Одсека за организовани криминал Тужилаштва БиХ.

У Тужилаштву БиХ очигледно нису били задовољни оним што је Шушкић урадио, па је предмет уступљен искусном тужиоцу, познатом и по томе што је пронашао и оптужио кривца за убиство Љубише Савића Маузера, некадашњег команданта специјалне јединице „Пантери“ Војске Републике Српске и функционера МУП РС.

САМО ТРОЈКА САСЛУШАНА До сада је Тужилаштво БиХ саслушало само тројицу осумњичених, за које Шушкић и није тражио притвор, сматрајући да за тако нешто не постоји законски основ!? – Од тужиоца Михајловића очекује се сада да реагује што пре у истрази. Већ наредних дана, могуће је очекивати нова привођења, хапшења и саслушања – каже нам саговорник из Тужилаштва.

П. В. – В. М  Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар