Почетна » Добрица Веселиновић: МОРАМО ће решити проблем сплавова

Добрица Веселиновић: МОРАМО ће решити проблем сплавова

од Жиг Инфо
0 коментар

Добрица Веселиновић, кандидат за градоначелника испред покрета Не давимо Београд и коалиције „МОРАМО за добар град“ каже да је проблем сплавова на Савском кеју могао одавно и једноставно бити решен да је постојала добра воља која је изостала због политичких калкулација Александра Шапића и градских власти.

“За мене је неприхватљиво да проблем нелегалних објеката на савском насипу и савском кеју већ више од десет година нико није решио. Општина Нови Београд и Александар Шапић не желе да реше овај проблем јер је он производ њихових политичких калкулација,” рекао је Веселиновић.

Он је поновио да ће, када уђе у институције, каолиција МОРАМО без одлагања приступити решавању и овог, и свих проблема који угрожавају добар живот грађана у Београду, наводећи да је за многе од тих проблема довољно само да се постојећи закони дословно примењују, што није случај већ последњих десет година.

“Покрет Не давимо Београд и коалиција МОРАМО ће, без одлагања, приступити решавању овог проблема. А само један податак, 80% овог проблема се може решити само ако би се поштовао закон.”

Сања Игуман, активисткиња Не давимо Београд, живи на Новом Београду у близини обале реке која је већ годинама затрпана нелегалним објектима, и каже да су сплавови на савском кеју извор низа, како еколошких тако и безбедносних проблема. Додаје да приоритет мора бити право грађана на коришћење јавних добара а не финансијски интерес појединаца које штити локална власт.

“Проблем је у не поштовању постојећих закона. Значи када би се поштовали закони који сада постоје ми бисмо имали угоститељске објекте на нашим обалама река али би они били распоређени на начин који ставља у први план грађане и њихово јавно добро и право на коришћење јавног добра а тек онда приватнике и њихов финансијски интерес.”

Можда ти се свиди

Оставите коментар