Почетна » Гајић: Крећемо у кампању за локалне изборе, главна тема борба против корупције

Гајић: Крећемо у кампању за локалне изборе, главна тема борба против корупције

од Други Пишу
0 коментар

Кандидат за председника Народне странке Владимир Гајић изјавио је да ће коалиција те странке и Доста је било ускоро широм Србије кренути у кампању за локалне изборе, који ће бити одржани у периоду између априла и јуна, и да ће главна тема те кампање бити борба против корупције, која „као малигни тумор“ изједа државу.

„Данас смо одржали оперативни састанак две странке у Београду и позваћемо наше одборе у Новом Саду, Нишу, Чачку, Ваљеву и у осталим местима у Србији да успоставе коалицију са Доста је било, како бисмо што пре могли да кренемо у кампању“, рекао је Гајић у емисији „Отворени разговор“ у којој је гостовао са председником Доста је било Сашом Радуловићем.

„Наш циљ у кампањи за локалне изборе биће и да убедимо грађане да гласају за праву опозицију, а не за оне који су спремни да после избора чине услуге режиму“, додао је Гајић.

На питање да ли је и Српски покрет Двери позван у коалицију Народне странке и Доста је било, Гајић је одговорио да су Двери „у сличној позицији“ и да се првенствено на њих мисли када је реч о проширивању коалиције.

„Ту су и грађански покрети, попут Савског насипа у Београду, а таквих организација има и широм Србије, и наш план је да и са те стране остваримо шире окупљање“, рекао је Гајић.

Гајић је истакао да је „режиму на првом месту да се десница не уједини, јер она може да одузме гласове СНС-у, а без тога не може да дође до промене власти“.

На питање о иницијативи за поништавање избора коју је коалиција Србија против насиља поднела Уставном суду, Гајић је одговорио да тај суд једини има моћ да поништи изборе, али да се Уставни суд „не користи истражним поступком, него му морају бити предати докази“.

„Ти докази морају бити такве тежине да суд може да закључи да су изборне неправилности одлучно утицале на резултат избора, а опозиција није користила механизме који би могли да је изведу на пут да евентуално дође до релевантних доказа. Показало се, нажалост, да је опозиција била неспремна за изборе у организационом смислу и у правно-техничком смислу“, закључио је Гајић.

Можда ти се свиди

Оставите коментар