Почетна » Студент који је штрајковао глађу приведен: Одузети му плакати с карикатурама Вучића, Гашића и Вулина

Студент који је штрајковао глађу приведен: Одузети му плакати с карикатурама Вучића, Гашића и Вулина

од Други Пишу
0 коментар

Студент Правног факултета у Нишу Димитрије Димић приведен је вечерас у Београду у Полицијску станицу „Врачар“, претресен је и одузети су му плакати с карикатурама Александра Вучића, Братислава Гашића и Александра Вулина, као и натпис са именом улице полиицјског инспектора Слободана Миленковића који је открио „случај Јовањица“.

Димић је агенциј ФоНет потврдио да је приведен на углу Јужног Булевара и Небојшине улице.

„Униформисани полицајци су ми пришли са леђа и затражили личну карту, а онда су ми ставили лисице на руке и одвели у Полицијску станицу на Врачару“, рекао је Димић.

Полицајци су претресли његов ранац.

„У ранцу су ми нашли и одузели четири плаката-постера на којима су осликане карикатуре Александра Вулина, Братислава Гашића и Александра Вучића, као и натпис улице са именом Слободана Миленковића“, рекао је ФоНету Димић.

У полицијској станици је, како каже, задржан скоро четири сата, а потом су му издали потврду о одузетим стварима и пустили га.

Димић је у јавности познат по вишедневном штрајку глађу средином јула у Пионирском парку испред седишта председника Републике.

Медијима је тада рекао да је његова мотивација љубав према својој земљи и подршка захтевима протеста „Србија против насиља“ и то што режим “убија Србију” пропагирањем насиља и мржње посредством медија.

Dimitrije Dimić Foto:FoNet/Marko Dragoslavić

Фонет/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар