Почетна » Хаг тражи да се лидер СРС врати; Шешељ: Нећу да идем, нека ме хапсе!

Хаг тражи да се лидер СРС врати; Шешељ: Нећу да идем, нека ме хапсе!

од admin
0 коментар

Судије Хашког трибунала из Жалбеног већа затражиле су од својих колега из Претресног већа да опозову ранију одлуку о привременом пуштању на слободу лидера СРС. Шешељ изјавио да неће да се враћа

Жалбено веће Хашког трибунала затражило је данас од Претресног већа да опозове одлуку о привременом пуштању на слободу лидера радикала Војислава Шешеља.

Да подсетимо, први човек СРС пуштен је из притвора Хашког трибунала у новембру прошле године.

ШЕШЕЉ: НЕЋУ У ХАГ, НЕКА МЕ ХАПСЕ

Нећу се добровољно враћати у Хаг. Остајем при свему што сам говорио од када сам се вратио у Београд. Да видимо како ће сада Александар Вучић и Томислав Николић да ме хапсе.

Ово за „Новости“ неколико тренутака пошто је чуо да Жалбено веће Хашког трибунала тражи да се врати у Холандију, каже Војислав Шешељ.

– У седишту сам странке, обављам страначке послове. Поподне идем у Бор да држим трибину. Нека дође полиција. Она хапси. Ако дође Жандармерија, они бију, морам да чувам леђа – каже Шешељ. – Неће бити лак посао да ме хапсе.

Шешељ наводи да ће држава морати да испоштује временску процедуру о изручењу и да ће у том периоду пробати да оспори захтев Хага да се врати, јер су му у Холандији сва права угрожена.

ВУЧИЋ: ВЛАДА НАРЕДНИХ ДАНА О ХАГУ

БЕОГРАД(Танјуг) – Влада Србије ће се наредних дана изјаснити поводом захтева Жалбеног већа да се опозове одлука о пуштању на привремену слободу лидера радикала Војислав Шешеља, поручио је премијер Александар Вучић.

„Нисам у ситуацији да сакријем љутњу на вест због неморалне одлуке коју су донели. Наредних дана изјаснићемо се о томе“, казао је Вучић новинарима у Влади Србије.

Вучић је рекао да не мисли да је Шешељ тема, додавши:

„Када бих сада изговорио све што осећам неко би помислио да нисам успео да суздржим бес због неморалних одлука које су неки донели“.

Премијер је приметио и да је очигледно да његов говор поводом обележавања годишњице бомбардовања 24. марта, испред зграде Генералштаба, није наишао на опште симпатије у свету.

„Али ја не желим да мењам ни своје срце, ни свој ум ни свој образ. Те хоћу да упозирим да мој понос и мој морал као и стабилност Србије немају цену“.

С. С. Р.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар