Почетна » Шварм о оставци Вулина: Мислим да су се он и Вучић то договорили

Шварм о оставци Вулина: Мислим да су се он и Вучић то договорили

од Други Пишу
0 коментар

Уредник недељника Време Филип Шварм је оценио да је директор Безбедносно информативне агенције (БИА) Александар Вулин понео оставку јер „није имао избора, односно да би био смењен“.

„Мислим да су се он и (председник Србије Александар ) Вучић то договорли“, рекао је Шварм.

Додао је да се знало, „још од оног тренутка када су САД увеле санкцију против Вулина“ да је његов положај неодржив. Према његовим речима, било је питање времена колико ће он остати на челу БИА.

„Након свега онога се десило у селу Бањска, Вулин није требао да поднесе оставку, он је морао бити смењен и мислим да је то председнику Србије у више наврата речено и то да му је то речено са Запада“, казао је Шварм.

Он је казао да „Вулин, дакле, није имао избора него да се повуче сам, односно да не би био смењен“, те је навео, да мисли да су се Вулин и Вучић то договорили.

„Када је реч о Вулину, управо је он у свом саопштењу, на један начин, имплицитан, признао да је управо због оног што је радио, или онога што је пропустио да уради, Србија дошла у један тежак спољно поилтички положај према Западу и просто човек је морао да оде“, казао је Шварм.

Вулин је данас поднео оставку на функцију директора БИА и навео да то чини јер не жели да буде „повод за уцене и притиске на Србију и српски свет“.

Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/Antonio Ahel/ATAImages

Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар