Почетна » Ђилас: Протест против свега лошег у друштву, странку оснивам у фебруару

Ђилас: Протест против свега лошег у друштву, странку оснивам у фебруару

од admin
0 коментар

Један од лидера и оснивача Савеза за Србију Драган Ђилас изјавио је да протест, који ће бити организован у Београду данас, неће представљати политички, већ миран, грађански протест против насиља.

Он је у интервјуу за лист Блиц навео да ће то бити протест против „свега лошег у друштву“ и да на њему неће бити политичких говорника, као и да се неки чланови СЗС не слажу са говорницима који су најављени – глумцима Мирјаном Карановић и Браниславом Трифуновићем.

Ђилас је најавио да ће током овог месеца организовати иницијативни одбор за оснивање странке, након чега ће почети с прикупљањем потписа, а да ће она бити формирана највероватније у фебруару.

„Она ће постати оснивач СЗС, биће странка која ће се залагати за свих 30 тачака представљених у програму СЗС. То ће бити левичарска странка. Неће бити могуће да онај ко је активан члан неке од странака из Савеза пређе у њу, да оне не би биле оштећене на тај начин“, рекао је Ђилас.

Он је оценио и да ће следеће године бити одржани избори, иако није изборна година и да у СЗС планирају да за њих до тада „сазна више од 20 одсто грађана“.

Бета/Блиц/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар