Почетна » Истраживање: Листа око СНС 44 одсто, коалиција Србија против насиља 41 одсто

Истраживање: Листа око СНС 44 одсто, коалиција Србија против насиља 41 одсто

од Други Пишу
0 коментар

Уколико би на наредним парламентарним изборима биле формиране шире коалиције, за листу око СНС определило би се 44 одсто гласача, за коалицију Србија против насиља, коју би чиниле све странке које су формални организатори истоименог протеста, гласао би 41 одсто грађана, док би државотворна опозиција (Нови ДСС, Заветници, Двери и ПОКС) добила поверење десет одсто бирача, показују подаци из истраживања које је у периоду од 21. до 24. јула реализовала агенција Стата.

Представљајући резултате тог истраживања, главни истраживач агенције Стата Јованка Вукмировић додала је да би за неку другу странку гласало пет одсто бирача, међу којима је највише оних који би се определили за неку од мањинских странака.

Како је нагласила Вукмировић, могуће одступање је два до три одсто, а у обзир су узети одговори само оних испитаника који су се изјаснили да би сигурно (51 одсто) или највероватније (25 одсто) изашли на следеће изборе.

Истраживање је реализовано на репрезентативном узорку за укупну популацију Републике Србије од 1.558 испитаника, а подаци су прикупљени онлајн, телефонским путем и теренски.

Foto Aleksandra Petrović/Nova.rs

Н1 Београд

Можда ти се свиди

Оставите коментар