Почетна » (ВИДЕО) Вучић вербално напао новинарку Н1 после питања о коалицији у Београду

(ВИДЕО) Вучић вербално напао новинарку Н1 после питања о коалицији у Београду

од Жиг Инфо
0 коментар

Председник Србије Александар Вучић је одговарајући на питање новинарке Н1 Гордане Бјелетић у Врању, оптужио нашу телевизију да лаже и води кампању против њега.

Новинарка Н1 упитала је Вучића, након што је обишао радове на реконструкцији Опште болнице у Врању, како коментарише могућу подршку одборника листе „Ми – Глас из народа“ Александра Јерковића за избор Александра Шапића за градоначелника Београда.

 

@n1_srbija Vučić verbalno napao novinarku N1 posle pitanja o koaliciji u Beogradu! Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovarajući na pitanje novinarke N1 @gordanabjeletic u Vranju, optužio našu televiziju da laže i vodi kampanju protiv njega. #n1srbija #srbija #foryou #foryourpage #fyp #n1info #postforyou ##vucic #vranje ♬ original sound – N1 Srbija

Вучић је у први мах одговорио да се на бави локалним изборима, али је затим оштро напао телевизију Н1, оптужујући нашу кућу да лаже и води кампању против њега и његове породице.

Вучић: Немам појма, стварно не бавим се локалним изборима, тиме се баве други људи, моје је било да помогнем. Мислим да је Београд важан, да у Београду победимо убедљиво. Убедљиво смо победили ове Ваше штићењике, знам да сте и Ви радосни због тога баш колико и ја. Добили смо више десетина хиљада гласова више него они и то је за нас веома значајна победа, у тешким условима, у условима најтеже кампање која је вођена против нас, кампање неистина…

Н1: То што Ви сад кажете је кампања. Зашто ме сврставате било где? То је кампања такође. Ако нешто замерате немојте то исто да радите.

Вучић: Опростите, само видите шта кажете Ви, Гордана, можда сте у праву када о мени говорите. Можда сте у праву, извините због тога. А, сад ме саслушајте шта ви радите све време. Не кажем Ви, него ваша телевизија. Не Ви лично. Они објаве: „Ви сте покрали изборе“. Ви кажете: „Не, не, нисам ја лопов, ти си тај који је нешто радио“. „А јесте ли видели, сада ћемо да огворимо Вучићу на његове тврдње.“ Чакај, ви мене оптужујте да сам лопов, не дате ми да одговорим.

Н1: Хоћете да кажете да Вучић нема могућност да дође на телевизију Н1? У ком тренутку је Вама та могућност ускраћена?

Вучић: Нисте ме звали годинама, али не могу да дођем на телевизију у којој је цела моја породица породица криминалаца, и у којој сам ја, и то свакога дана, у којој сам ја непоменик, Хитлер, фашиста, и све остало…

Н1: Значи не желите да дођете. У томе је разлика – не да не можете, да Вам је то ускраћено, него ви не желите да дођете.

Вучић: Ма, мени не пада на памет да дођем тамо!

Н1: Али онда немојте да кажете да не постоји и Ваш став.

Вучић: Добро, је л’ могу ја сад да завршим?

Н1: Наравно.

Вучић: ‘Ајд, хвала Вам, пошто сте толико љубазни да сте ме само пет пута прекинули у последњих 30 секунди. Дакле, они све време раде нешто што је највећа превара, а то је – оптужују вас за најтеже ствари, а кад им ви кажете: „Не, то није тачно. Ви водите кампању“. Онда кажу: „Ми смо на удару и прогоне нас.“ А, у ствари шта хоћете? Да ми не смемо да одговоримо ни на шта? Да не смемо да кажемо нешто? Да не смем да кажем: „Извините, нисам лопов, јер нисам, и нисам ништа украо“? И немам ја пријављених 619 или не знам колико милиона евра, већ они који, да не кажем власнички, иако би било дискутабилно…

Н1: А, шта је нетачно? Ја се стварно извињавам, не могу да Вас не прекинем…

Вучић: Рецимо, нетачно је да сам Адолф Хитлер. И није баш пристојно када председнику Републике опсујете мајку. Није баш пристојно, сложићете се.

Н1: Ко је са медија икада псовао мајку?

Вучић: Рецимо, како се зове, (Марко) Видојковић који ми је псовао мајку.

Н1: Са ТВ Н1 Вам заиста нико никада није псовао мајку.

Вучић: Са Унитед Групе. Не, то је са Нове С, у праву сте. Није са Н1, него са Нове С. На тој телевизији сте три, четири године говорили да сам умешан у нарко диловање са Јовањицом.

Н1: Ко је то рекао?

Вучић: Новинари, новинари Ваше телевизије учествовали у тој кампањи. Новинари те телевизије, уредници те телевизије, гости са којима сте радили лажно на тој теми, иако сте знали да нити сам знао где се то налази, нити сам икакве везе имао, све до тренутка док Јелена Зорић на поштен начин није изашла и рекла то нема везе ни са ким из породице Вучић, па сте тад мало то скратили и смањили. Ја Вас сад питам, јесте ли чули да је некада неко говорио три године о некоме за једну тему нешто, а да је реч о потпуној лажи. Је ли лаж да (Драган) Ђилас има 619 милиона евра и да их је сам пријавио? Није. Сам је пријавио.

Н1: А зашто стално те исте теме, и како смо од питања о постизборној коалицији дошли до тога да Ви опет водите кампању против медија који у овом тренутку представљам?

Вучић: Ја водим против медија?

Н1: Да.

Вучић: Чиме сам Вас увредио?

Н1: Вашим изјавама.

Вучић: Тиме што сам рекао да сте ви лагали о Јовањици?

Н1: Апсолутно. Је л’ није за Вас увредљиво да Вам неко каже да лажете?

Вучић: Па, кад сте лагали, шта да Вам кажем?

Н1: Шта смо слагали?

Вучић: Па, да сам имао везе са Јовањицом.

Н1: Која је прича тачно? Због које приче? Постоји ли тужба, који је суд то доказао?

Вучић: Сваки суд. Већ сте изгубили на судовима и (Мирослав) Алексић изгубио на суду, онај лажов из Трстеника, и многи други.

Н1: Не постоји новинар који се тако зове на ТВ Н1.

Вучић: Не постоји? Је л’ можете да ми опростите, молим Вас? Ви сте најистинољубивија телевизија на свету. Је л’ можете да ми опростите, молим Вас?

Н1: Хвала Вам на томе што сте рекли. То је тачно. То је тачно што сте рекли. Свако добро!

Вучић: Хвала Вам најлепше. Много Вам хвала. Честитам Вам на томе. Цео народ у Србији то зна. Све што кажете, само окренете на другу страну, и народ одмах зна шта је истина. Све најбоље Вам желим. Вама у Врању све најбоље желим. Погледајте ове дивне осмехе дивних жена тамо. Све најбоље Вам желим. Вама честитам на овим величанственим успесима са Н1, знам да је код Вас радост највећа. Отворите шампањац, ја плаћам! Хвала Вам најлепше.

Вучић је тим речима завршио разговор са новинарима у Врању. Приликом обиласка радова у врањској болници, Вучић је изјавио да је у 2023. години из буџета потрошено 4,4 милијарде евра на здравство. Србија је, према његовим речима, потрошила више „од буџета Црне Горе и Републике Српске заједно“.

Foto PrintskrinN1

Б. Н.   Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар