Почетна » Избила свађа између Палме и Дачића, лидер ЈС изашао из сале

Избила свађа између Палме и Дачића, лидер ЈС изашао из сале

од admin
0 коментар

 

Унутаркоалициона препирка почела је у термину резервисаном за посланичка питања, када је посланик ЈС Војислав Вујић поставио Дачићу питање да ли, с обзиром на то да се размишља о “локдауну” због короне, можда треба размислити и о томе да се посланици не окупљају у Скупштини.

– Ако се апелује да треба смањити контакте наредних дана, да ли сматрате да је сврсисходно да и ми прекинемо заседање? Не рад, али окупљање у затвореној просторији.

Дачић је најпре љутито реаговао на то што су и посланици његове странке апаудирали Вујићу.

– Ја не знам зашто ви из СПС аплаудирате. Је л’ сте ме питали да ли треба да аплаудирате? – рекао је Дачић, пре него што је одговорио Вујићу.

– Народна скупштина није добровољно певачко друштво. Апсолутно одбијам овај предлог.

Овај одговор се није допао Палми који се јавио за реч и замерио Дачићу на тону којим се обратио његовом посланику:

– Одговор је могао да буде “може” или “не може”. Немојте сад да се плашимо кад нешто треба да питамо да не добијемо пацке. Ово питање не заслужује пацке, већ културан одговор – казао је Марковић.

– Господине Марковићу, када је реч о важним политичким питањима, требало би да се ипак консултујемо унутар наше коалиције. С друге стране, ви сте раније тражили да Кризни штаб дозволи да се одржавају свадбе. Па како сад могу свадбе, а не може Скупштина? – одговорио је Дачић, после чега су посланици ЈС, предвођено Палмом, изашли из сале.

Новинарима у холу рекли су да иду на кафу.

Новости/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар